Καινοτόμο επιχείρηση στο Ερατεινό Καβάλας επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ξεχωριστή υπήρξε, χθες Τετάρτη, η επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη σε θερμοκήπιο που αξιοποιεί τη γεωθερμία στο Ερατεινό Καβάλας.

Ο κ. Μητσοτάκης συνηθίζει να επισκέπτεται καινοτόμες επιχειρήσεις που δίνουν προστιθέμενη αξία και αξιοποιούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής.

Αυτή τη φορά, διαπίστωσε με χαρά ότι η επιχείρηση, εκτός από το γεγονός ότι πρωτοπορούσε για τα ελληνικά δεδομένα με την αξιοποίηση της γεωθερμίας για τη μείωση του κόστους παραγωγής, στηριζόταν κυρίως σε γυναικείο προσωπικό.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν έκρυψε την ιδιαίτερη αδυναμία του στις γυναίκες, που όπως είπε χαρακτηριστικά «πηγάζει από το γεγονός ότι προέρχομαι από γυναικοκρατούμενη οικογένεια με τρεις μεγαλύτερες αδελφές».

 

 

«Χρειαζόμαστε», είπε ο κ. Μητσοτάκης, «εγχώριους και ξένους επενδυτές… Η περίπτωση αυτής της επιχείρησης είναι χαρακτηριστική. Ήρθε μια ξένη εταιρεία με μεγάλη τεχνογνωσία, “παντρεύτηκε” με έναν εγχώριο επενδυτή, έβαλαν πολλά χρήματα και έφτιαξαν κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό και καινοτόμο».

Τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι αυτή η επένδυση δημιούργησε 120 νέες θέσεις εργασίας και συμπλήρωσε: «Πιστεύω πολύ στον πρωτογενή τομέα. Πιστεύω πολύ στην καινοτομία. Το γεγονός ότι έρχεται κάποιος από το εξωτερικό και μας μαθαίνει κάτι που δεν γνωρίζουμε».

Επισήμανε πως «όταν οι επιχειρήσεις πηγαίνουν καλά, πάνε και οι εργαζόμενοι. Όταν οι επιχειρήσεις μεγαλώνουν και έχουν κέρδη, στέκονται πιο κοντά στους εργαζόμενους και προσλαμβάνουν κόσμο… Μας ενδιαφέρει να πέσει η ανεργία, να δημιουργούνται δουλειές και να βγούμε από την κρίση».