Υπουργικό συμβούλιο σήμερα για τις εκκρεμότητες προς Δανειστές, ΟΤΑ & Παιδεία

Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, ενώ το απόγευμα θα ακολουθήσει η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στόχος της συνεδρίασης και του πρωθυπουργού είναι οι υπουργοί να επιταχύνουν το κυβερνητικό νομοθετικό έργο που δεσμεύει τη χώρα με τους δανειστές, και να υπάρξει καλύτερος συντονισμός.

Στη σημερινή συνεδρίαση, που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, θα συζητηθούν κυρίως το νομοσχέδιο για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το νομοσχέδιο για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Χθες, στη μαραθώνια συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με πληροφορίες, εστίασαν σε θέματα στρατηγικού χαρακτήρα για τα επόμενα βήματα, χωρίς να λείπουν οι διαφωνίες.

Σήμερα το απόγευμα στις 5.00, θα συνεδριάσει κι η Πολιτική Γραμματεία – στην πρώτη μετά την απόφαση του eurogroup συνεδρίαση, και πηγές αναφέρουν ότι θα υπάρξει αναφορά κι ένταση στο θέμα του υπ. Άμυνας Πάνου Καμμένου και την κόντρα με τη Δικαιοσύνη.

Οι διεργασίες θα κορυφωθούν την Παρασκευή, με τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και τη συζήτηση στη Βουλή για την εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση Καμμένου.