Διπλή τουρκική πρόκληση άνευ προηγουμένου σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας

Σε μία πρόκληση που δεν έχει προηγούμενο προχώρησαν οι Τούρκοι κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, καθώς έφτασαν στο σημείο να “παρενοχλήσουν” το αεροσκάφος που επέβαινε ο Προκόπης Παυλόπουλος προσεγγίζοντας τη Ρόδο. Ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποιεί επίσκεψη σε Σύμη, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι και Χίο συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.

Οι Τούρκοι χειριστές των ραντάρ επικοινώνησαν με το αεροσκάφος και προειδοποίησαν τον πιλότο του αεροσκάφους πως παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, αυτή δεν ήταν η μοναδική πρόκληση των Τούρκων.
Οι Τούρκοι προειδοποίησαν εκ νέου τον πιλότο του Σινούκ της Πολεμικής Αεροπορίας πως βρίσκεται εντός του τουρκικού FIR την ώρα που το ελικόπτερο είχε κατεύθυνση το Φαρμακονήσι, πάνω από το οποίο γίνονται συχνά παραβιάσεις. Εντός του στρατιωτικού ελικοπτέρου βρισκόταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Αυστηρή προειδοποίηση Παυλόπουλου στην Τουρκία

Δεν λέμε, λοιπόν, τίποτα άλλο στην Τουρκία για την ευρωπαϊκή της πορεία, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Σεβάσου το διεθνές δίκαιο στο σύνολό του. Σεβάσου το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Και εδώ είμαστε. Προοδευτικά, και αφού μπορέσει ν’ απορροφήσει αυτό το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ο δρόμος της είναι ανοιχτός. Αυτό το κεκτημένο και, ταυτοχρόνως, το διεθνές δίκαιο ορίζουν ορισμένα πράγματα» τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο κ. Παυλόπουλος.
Και αυτά τα ευρωπαϊκά και ελληνικά σύνορα, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα προσδιορίζει ευθέως το διεθνές δίκαιο.