Σε πύρινο κλοιό η χώρα κι ο Τσίπρας επισκέπτεται την αεροπορική βάση πυρόσβεσης στην Ελευσίνα

Με φωτιές να μαίνονται σε διάφορα σημεία της χώρας, με την Ανατολική Μάνη να έχει πληγεί απ’ την πύρινη λαίλαπα – και μάλιστα πριν μπει καλά καλά το καλοκαίρι – ο πρωθυπουργός σε μία κίνηση εντυπωσιασμού επέλεξε να επισκεφθεί σήμερα την αεροπορική βάση πυρόσβεσης στην Ελευσίνα.

“Χιλιάδες άντρες και γυναίκες της πολεμικής αεροπορίας δίνουν μια άνιση μάχη με το φυσικό στοιχείο”, τόνισε. “Μια μάχη, που δίνεται με ηρωισμό και ανιδιοτέλεια. Οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια όπως οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ,” πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η λιτότητα των τελευταίων χρόνων, έχει μειώσει τις δαπάνες για τη βελτίωση και αναβάθμιση της αεροπυρόσβεσης. Όπως είπε όμως, έχουν γίνει, το τελευταίο διάστημα, ουσιαστικά βήματα για τη βελτίωση των πτητικών μέσων πυρόσβεσης τα οποία πρέπει να είναι συνεχώς διαθέσιμα.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι οι περίπου 9000 άντρες και γυναίκες των δυνάμεων πυρόσβεσης έχουν γίνει παράδειγμα για την ελληνική κοινωνία για τον ηρωισμό τους. Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε να έχουμε μια καλή χρονιά, σημειώνοντας πως γνωρίζει ότι η περίοδος του καλοκαιριού θα είναι δύσκολη σε ότι αφορά τις πυρκαγιές.

Προφανώς δεν είχε ενημερωθεί για τη σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, που πριν λίγες μόλις μέρες κατήγγειλε:

«Το πρώτο “κολασμένο τριήμερο”αυτού του καλοκαιριού, έφερε στο προσκήνιο με δραματικό τρόπο τα ζητήματα των καυτών προβλημάτων του Πυροσβεστικού Σώματος και του μηχανισμού δασοπροστασίας.

Η αξιότιμη πολιτική ηγεσία, όπως έγκαιρα προειδοποιήσαμε σε ανακοίνωσή μας αρχές Μαΐου, παρέμεινε συνεπής στη πολιτική της διαπίστωσης των καυτών προβλημάτων, της αναβλητικότητας της εύρεσης λύσεων, της στοχοποίησης και των διώξεων εναντίων των “κακών συνδικαλιστών”, νομίζοντας ότι η βροχερή έναρξη του φετινού θέρους θα διατηρηθεί μέχρι τα σεπτεμβριανά πρωτοβρόχια.”