ΣΥΡΙΖΑ προς ΝΔ: Επιβεβαιώνεται ποιος ήταν ο εμπνευστής και διοργανωτής της προβοκάτσιας

Η απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής για την απαγόρευση της συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια όπως και οποιασδήποτε άλλης διαδήλωσης/συγκέντρωσης στην περιοχή για τον φόβο επεισοδίων, προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, που με ανακοίνωσή της ζήτησε την παραίτηση Τόσκα.

Άμεση ήταν η απάντηση από την Κουμουνδούρου με το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση ότι η αντίδραση της ΝΔ «επιβεβαιώνει ποιος ήταν ο εμπνευστής και διοργανωτής της προβοκάτσιας». Παράλληλα, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «το να μιλά για αυταρχισμό η πολιτική δύναμη που είχε διαλύσει βιαίως δεκάδες ειρηνικές συγκεντρώσεις πολιτών, είχε χρησιμοποιήσει άσκοπα τόνους χημικών και λειτουργεί ως πλυντήριο της Χρυσής Αυγής, ξεπερνάει ακόμη και το δικό της όριο αυτοεξευτελισμού. Για να μη μιλήσουμε για την παραπομπή σε «άλλες εποχές», όταν αυτή γίνεται από το κόμμα των κ. Βορίδη και Γεωργιάδη».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Η ΝΔ και ο πρόεδρός της, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιχειρούσαν τις προηγούμενες μέρες να πείσουν ότι δεν έχουν σχέση με την συγκέντρωση της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια. Σήμερα, και λίγα μόλις λεπτά μετά την απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής για την απαγόρευση της συγκέντρωσης, με ανακοίνωσή της, η ΝΔ επιβεβαιώνει ποιος ήταν ο εμπνευστής και διοργανωτής της προβοκάτσιας.

Αυτό το ξέραμε και δεν μας εκπλήσσει. Όμως, το να μιλά για αυταρχισμό η πολιτική δύναμη που είχε διαλύσει βιαίως δεκάδες ειρηνικές συγκεντρώσεις πολιτών, είχε χρησιμοποιήσει άσκοπα τόνους χημικών και λειτουργεί ως πλυντήριο της Χρυσής Αυγής, ξεπερνάει ακόμη και το δικό της όριο αυτοεξευτελισμού. Για να μη μιλήσουμε για την παραπομπή σε «άλλες εποχές», όταν αυτή γίνεται από το κόμμα των κ. Βορίδη και Γεωργιάδη.

Η δημιουργία κλίματος τεχνητής έντασης, ο καιροσκοπισμός και τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα δεν ξεγελάνε κανέναν».

Το υπουργείο απαντά σε ΝΔ: Υποθάλπει τεχνητές κρίσεις με μορφή «ανταρτοπολέμου»

Ανακοίνωση-απάντηση στη ΝΔ εξέδωσε και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με την οποία επιτέθηκε στην Πειραιώς λέγοντας πως «η ΝΔ θέλει να κρυφτεί, αλλά πλέον δεν μπορεί».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει:

«Η Νέα Δημοκρατία θέλει να κρυφτεί, αλλά πλέον δεν μπορεί.

Υποθάλπει τεχνητές κρίσεις με μορφή «ανταρτοπολέμου» προσβλέποντας σε μικροκομματικά οφέλη.

Οι προσπάθειές της πέφτουν στο κενό. Η χώρα θα προχωρήσει. Οι πολίτες καταλαβαίνουν».

Νωρίτερα, την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, είχε ζητήσει με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, ισχυριζόμενη ότι με την απαγόρευση της εκδήλωσης της ΠΟΑΣΥ «επιβεβαιώνεται ότι τα Εξάρχεια αποτελούν άβατο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Η σημερινή απόφαση απαγόρευσης της αυριανής συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ αποτελεί επισφράγιση της συνολικής αποτυχίας της Κυβέρνησης και στον τομέα της ασφάλειας.

Για πρώτη φορά με τον πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαιώνεται ότι τα Εξάρχεια αποτελούν άβατο.

Η απόφαση είναι πρόκληση για την δημοκρατική ελληνική κοινωνία. Για κάθε πολίτη αυτής της χώρας που θέλει να αισθάνεται ελεύθερος και ασφαλής. Παραπέμπει σε άλλες εποχές και σε αντιλήψεις αυταρχισμού.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από την πρώτη στιγμή τοποθετήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα με σαφήνεια. Συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των αστυνομικών και εξέφρασε τις σοβαρές επιφυλάξεις του για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία τους.

Επισήμανε, όμως, ότι η Πολιτεία έχει υποχρέωση να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την έκφραση του δικαιώματος τους από τη στιγμή που έχει ληφθεί η νόμιμη άδεια για τη διοργάνωση της συγκέντρωσης.

Ο κ. Τόσκας αν είχε στοιχειώδη ευθιξία σήμερα θα έπρεπε να παραιτηθεί.

Αλλά προφανώς ακολουθεί το παράδειγμα του κ. Τσίπρα…».