Σήμερα στη Βουλή η συζήτηση για τον ισοβίτη του "Noor 1" και τον Πάνο Καμμένο

Για τις 5.00 σήμερα το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η συζήτηση στη Βουλή, με θέμα την υπόθεση του «Noor 1» και την φημολογούμενη εμπλοκή του υπουργού Εθνικής Αμύνης, Πάνου Καμμένου.

Η συζήτηση πραγματοποιείται μετά από επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, την περασμένη εβδομάδα, προς τον υπουργό κ. Καμμένο ζητώντας απαντήσεις σε σχέση με τις τελευταίες αποκαλύψεις του ισοβίτη Γιαννουσάκη.

Εκτιμάται ότι η συζήτηση θα γίνει παρουσία σχεδόν όλων των βουλευτών Ν.Δ. και ΑΝ.ΕΛ.. Δικαίωμα λόγου στη διαδικασία αυτή έχουν μόνο ο ερωτών βουλευτής και ο ερωτώμενος υπουργός, χωρίς να έχει κανείς άλλος δικαίωμα παρέμβασης.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει συζήτηση για την αντίστοιχη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θόδωρου Παπαθεοδώρου, προς τον υπουργό Δικαιοσύνης στην οποία θα απαντήσει ο κ. Σταύρος Κοντονής.

Η συζήτηση αναμένεται να επεκταθεί την επόμενη Δευτέρα, στο στάδιο των δευτερολογιών της προγραμματισμένης συζήτησης- σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών – για τα ζητήματα της οικονομίας, την οποία έχει ζητήσει ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κι είναι σίγουρο ότι θα γίνει σε ιδιαίτερα ηλεκτρισμένο κλίμα με εντονότατες αντιπαραθέσεις μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε εκκρεμότητα παραμένει βέβαια η κλήτευση του υπουργού Αμυνας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που ζητήθεκη από τον αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Λυκούδη. Πιθανότατα θα προσδιοριστεί τη μεθεπόμενη εβδομάδα.