Πολιτικός πόλεμος για τις επαφές ισοβίτη του Noor 1 με Πάνο Καμμένο

Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Καρφί» που εμφανίζει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να παρεμβαίνει σε δικαστική υπόθεση σε ισοβίτη του Noor 1 , προκειμένου ο τελευταίος να καταθέσει εναντίον συγκεκριμένου επιχειρηματία, προκαλούν έντονες διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης και ένα-ένα τα κόμματα ζητούν άμεσα ξεκάθαρες απαντήσεις.

Ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης έθεσε το θέμα μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, τονίζοντας: «Εμείς είμαστε ξεκάθαροι. Θεωρούμε ότι ο κ. Καμμένος δημιουργεί προβλήματα, όχι στην κυβέρνηση – αυτό είναι πολύ δευτερεύον – αλλά στη χώρα. Κάνει απρόβλεπτες παρεμβάσεις. Είναι ανησυχητικό για έναν Υπουργό Αμύνης καθώς διαχειρίζεται ένα πολύ ευαίσθητο πόστο. Θα πρέπει με κάθε τρόπο ο κ. Τσίπρας να ελέγξει τον απρόβλεπτο κ. Καμμένο. Δεν θέλω να πω παραπάνω».

Απ’ τη Νέα Δημοκρατία, ο εκπρόσωπος Τύπου Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι πρόκειται για “Ζήτημα μείζονος σημασίας για τη Δημοκρατία” και πρόσθεσε ότι το κόμμα του ζητά να πάει το θέμα στη Βουλή, αφού: «ίσως να φέρει σειρά αποκαλύψεων για πολύ σημαντικά πράγματα».

Εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο Θόδωρος Παπαθεοδώρου ισχυρίστηκε ότι «Η ομολογία της παρέμβασης γίνεται από τον ίδιο τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, μετά από σχετικό δημοσίευμα σε εβδομαδιαίο έντυπο» και κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή: «Η επικοινωνία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον κρατούμενο υπήρξε άμεση ή έμμεση και αν το γεγονός αυτό ήταν σε γνώση του Συμβουλίου της Φυλακής; Σε ποιο σημείο της διαδικασίας και με ποιο τρόπο έγινε η, κατά δήλωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, παρέμβασή του στην Εισαγγελία και ποιες ήταν οι ενέργειες του Υπουργού Δικαιοσύνης;»

Θέση για το μείζον αυτό ζήτημα πήρα και ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής κάνοντας αναφορά για «βορβορώδης και βροντώδης η προσπάθεια οικονομικών συμφερόντων να διαμορφώσουν μια κατάσταση και ένα κλίμα αποπροσανατολισμού στην κοινή γνώμη μέσω ανακοινώσεων κομμάτων και φιλικών ΜΜΕ. Η κυβέρνηση έκανε αυτό που έπρεπε και έδωσε την εντολή στην αρμόδια εισαγγελία για να πράξει τα δέοντα. Εχει ζητηθεί και δικαστική συνδρομή από ξένο κράτος. Την αλήθεια θα την μάθουμε. Εύχομαι να μην εμπλέκεται Έλληνας πολίτης σε αυτή την αθλιότητα που θα σκορπούσε το θάνατο σε νέους και νέες και την απόγνωση σε χιλιάδες οικογένειες. Αυτή την υπόθεση με όλες τις δυνάμεις της η ελληνική κυβέρνηση θα την ψάξει και θα βρει την αλήθεια παρέχοντας συνδρομή σε ό,τι ζητήσει η δικαιοσύνη».

Ακολούθησε αμέσως η απάντηση του Τομεάρχη κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου από τη ΝΔ, πως «το θέμα που θέτουμε εμείς δεν αφορά την διαλεύκανση της υπόθεσης. Μακάρι να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και “να καούν στην πυρά”. Το ζήτημα που θέτουμε είναι θεσμικής φύσεως και έχει να κάνει με την φερόμενη -από πολλά δημοσιεύματα- επικοινωνία κορυφαίου υπουργού με ισοβίτη για ναρκωτικά. Είναι κορυφαίο θεσμικό θέμα. Καταθέσαμε ερώτηση και αναμένουμε απαντήσεις. Είναι αδιανόητο για εμάς να παίρνει τηλέφωνο στις φυλακές ένας υπουργός».