"Ανοχή ζητούν οι ένοχοι", τόνισε ο Δ.Κουτσούμπας στην ομιλία του στο ΣΕΦ

Στην ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, απηύθυνε κάλεσμα “σε κάθε προβληματιζόμενο νέο, εργαζόμενο, συνταξιούχο σε όποιον και όποια δε συμβιβάζονται με τη μιζέρια και την ηττοπάθεια”.

Ο Δ.Κουτσούμπας επεσήμανε ότι την επόμενη μέρα μια κυβέρνηση, είτε με την Ν.Δ., είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, “θα πάρει τη σκυτάλη από την προηγούμενη και ακόμα κι αν ακολουθήσει κάπως διαφορετική διαδρομή, το σίγουρο είναι ότι θα έχει ξεκινήσει από την ίδια αφετηρία και θα έχει και τον ίδιο, κοινό προορισμό με τη στρατηγική της Ε.Ε., την κερδοφορία των μονοπωλίων, τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.

Γι’ αυτό κι αυτή η κυβέρνηση θα είναι – μας αρέσει δεν μας αρέσει – από χέρι αντιλαϊκή, γιατί θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της Ε.Ε. Θα είναι μια κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί το χρέος, γιατί το αναγνωρίζει ως χρέος του λαού, της χώρας, μια κυβέρνηση που θα υπερασπίσει τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων

Δεν υποτιμάμε καθόλου την ανάγκη ο άνεργος να ‘χει δουλειά και ο πεινασμένος φαΐ. Αλλά όταν αυτό γίνεται προγραμματική δέσμευση και μάλιστα 4ετίας τότε αυτό είναι ο απόλυτος συμβιβασμός με τη φτώχεια, ομολογία ότι δεν θα λύσεις ούτε τα επείγοντα ζητήματα επιβίωσης της εργατικής τάξης, του λαού”.

Κλείνοντας ο Δ.Κουτσούμπας διευκρίνισε πως δεν θα δείξει ανοχή σε καμία κυβέρνηση, καθώς όπως τόνισε: “Ανοχή ζητά ο ένοχος. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την ανοχή του λαού γιατί ξέρουν κάποιοι, ή άλλοι υποψιάζονται, τι περιμένει το λαό από την κυβέρνησή τους, ποια είναι η πραγματική ατζέντα της ηγεσίας τους, αν αφαιρέσει κανείς τις επαναστατικές προεκλογικές κορώνες και τα μεγάλα λόγια – συνθήματα”.