Τσίπρας για Μητσοτάκη: "Από τους κύριους πρωταγωνιστές της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας"

Τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια Μητσοτάκη και στη Νέα Δημοκρατία εκφράζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμά του για την απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Αναφέρει ότι ένα μεγάλο και σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία του τόπου κλείνει με τον θάνατό του και τον χαρακτηρίζει ως έναν από τους κύριους πρωταγωνιστές της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας.

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα έχει ως εξής:
“Με την απώλεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη κλείνει ένα μεγάλο και σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία αυτού του τόπου. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ένας από τους διαμορφωτές της νεότερης Ελλάδας. Υπήρξε ένας από τους κύριους πρωταγωνιστές της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας και κατά τη Μεταπολίτευση συνέβαλε αποφασιστικά στην εμπέδωση της δημοκρατίας και της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας μας. Στην οικογένειά του, στους οικείους και στο κόμμα του, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.”

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε και προσωπικά με τον πρόεδρο της ΝΔ και γιο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Κυριάκο, προκειμένου να του εκφράσει τα συλλυπητήριά του.