Έπεσε αεροσκάφος Mirage νότια των Σποράδων - Σώος ο πιλότος, μεταφέρεται στο 251 ΓΝΑ

Μαχητικό αεροσκάφος τύπου Mirage 2000 κατέπεσε περίπου στις 12:18 σήμερα το μεσημέρι στη θάλασσα νοτίως των Σποράδων, στην περιοχή της Σκοπέλου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο χειριστής του μαχητικού είναι καλά στην υγεία του, αφού πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα και έτσι εγκατέλειψε εγκαίρως το Mirage με επιτυχία.

Ήδη Super Puma περισυνέλεξε σώο τον υποσμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας και τον μεταφέρει στο 251 Γενικό Νοσοκομείο της Αεροπορίας για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις. Ο πιλότος είναι 28 ετών, φέρει το βαθμό του υποσμηναγού και έχει περίπου 1.000 ώρες πτήσης με τα Mirage.

Το χρονικό του ατυχήματος:

Πληροφορίες από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας αναφέρουν το ατύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης στην οποία συμμετείχαν δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου Mirage 2000 της 332 Μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η βλάβη παρουσιάστηκε ενώ προσομοίαζαν εναέρια μάχη, στο μαχητικό αεροσκάφος που ήταν το νούμερο δύο του σχηματισμού. Η βλάβη παρουσιάστηκε στον κινητήρα ή στο σύστημα ελέγχου.

Ο πιλότος επικοινώνησε με τα σωστικά μέσα και στο σημείο έσπευσαν παραπλέοντα σκάφη και δύο ελικόπτερα Suer Puma της Πολεμικής Αεροπορίας που απογειώθηκαν από τη Χίο και τη Λήμνο.

Τα 2 αεροσκάφη είχαν απογειωθεί από την Τανάγρα.