Σήμερα η συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - Οξύνεται η αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση

Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπου οι επικεφαλής των χαρτοφυλακίων ενημερώθηκαν για τη συμφωνία με τους θεσμούς, σήμερα ο Πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να ενημερώσει, αλλά και να ακούσει τους 144 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Χθες, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για ορίζοντα εξαετίας για την κυβέρνηση. Με αυτή την τοποθέτηση, ο Πρωθυπουργός θέλησε να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην επόμενη μέρα, η οποία θα είναι απαλλαγμένη από μνημόνια και επιτροπεία. Στην κυβέρνηση είναι πεπεισμένοι πως από τον Αύγουστο του ’18 θα ξεκινήσει μια νέα εποχή για την ελληνική κοινωνία, κάτι που θα δώσει την ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει και την επόμενη εκλογική μάχη.

Στην Κουμουνδούρου, μπορεί να θεωρούν πως τα μέτρα είναι δύσκολα, όμως πιστεύουν πως τα αντίμετρα και η αναμενόμενη λύση για το χρέος υπερκαλύπτουν όλα τα αρνητικά της συμφωνίας. Εξάλλου, θεωρούν πως ο πολιτικός χρόνος μέχρι το 2019 θα είναι πολύ πυκνός, και αφήνουν ανοιχτό το παράθυρο της επαναδιαπραγμάτευσης. Τα αντίμετρα και τα θετικά μηνύματα που έρχονται για το χρέος θα αποτελέσουν το βασικό θέμα που θα αναδείξει ο πρωθυπουργός στη σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, στις 11 το πρωί.

Άπαντες γνωρίζουν πως το κλίμα αντιπαράθεσης με την αντιπολίτευση θα οξυνθεί. Ήδη Κυριάκος Μητσοτάκης και Φώφη Γεννηματά έχουν ασκήσει σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, τόσο για τις περικοπές, όσο και για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Από την άλλη, ο Αλέξης Τσίπρας με το τρικ να βάλει τα αντίμετρα σε ξεχωριστά άρθρα από τα μέτρα, θα κατηγορήσει την αντιπολίτευση πως αρνείται να ψηφίσει τις θετικές παρεμβάσεις για την κοινωνία. Όπως ακριβώς έγινε και με τη Χριστουγεννιάτικη 13η σύνταξη…

Δείτε ζωντανά την ομιλία του Πρωθυπουργού: