Η αντίδραση των ελληνικών κομμάτων για το αποτέλεσμα της Τουρκίας

Σταθερότητα και  δημοκρατία στην Τουρκία επιθυμεί η Αθήνα, όπως γνωστοποιείται μέσω κυβερνητικών πηγών.

Με την επισήμανση ωστόσο, ότι η Ελλάδα θέλει μια Τουρκία, αρωγό στο διάλογο και τη συνεργασία, στη βάση του αλληλοσεβασμού.

«Παρακολουθούμε με προσοχή και ενδιαφέρον τις εξελίξεις στη γείτονα και τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος. Οι αποφάσεις του τουρκικού λαού για το μέλλον του θα γίνουν σεβαστές. Εμείς στηρίζουμε τη σταθερότητα και τη δημοκρατία στη γείτονα. Επιθυμούμε μια Τουρκία που να συνεισφέρει στο διάλογο και τη συνεργασία μας στη βάση του αλληλοσεβασμού», καταλήγει το σχόλιο πηγών της ελληνικής κυβέρνησης.

Ποτάμι: Συναίνεση και όχι αυταρχισμός 

Την ελπίδα ότι “η οριακή πλειοψηφία του κ. Ερντογάν στο δημοψήφισμα θα τον οδηγήσει σε μεγαλύτερη συναίνεση και όχι σε περισσότερο αυταρχισμό”, εξέφρασε μέσω Twitter, ο επικεφαλής του κόμματος “Το Ποτάμι”, Σταύρος Θεοδωράκης, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Τουρκία.

510678_dd18568e17-9a296343cd5a6b3e

 

Ένωση κεντρώων: Δεν υπάρχουν Σουλτάνοι σήμερα

“Το χθεσινό δημοψήφισμα στην Τουρκία με το οριακό του αποτέλεσμα κατέδειξε ότι στην εποχή μας δεν υπάρχουν σουλτάνοι και ότι ο λαός της Τουρκίας εκφράστηκε με ωριμότητα” δηλώνει, σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Κεντρώων και προσθέτει:

“Ο Ερντογάν οφείλει να προσέλθει σε διάλογο και να επιδιώξει τη συναίνεση με την αντιπολίτευση. Επίσης να σταματήσει τις άναρθρες κραυγές κατά της Ευρώπης και για επαναφορά της θανατικής ποινής.

Η Ελλάδα θέλει καλή γειτονία και ειρηνική συνύπαρξη με την Τουρκία, χωρίς αναθεωρητισμούς και βάσει των αρχών του διεθνούς δικαίου” καταλήγει η ανακοίνωση.

Δημοκρατική συμπαράταξη: Είθε ο Ερντογάν να σταματήσει τις προκλήσεις και να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο

“Εμείς θέλουμε δημοκρατία και σταθερότητα στην Τουρκία και σχέσεις καλής γειτονίας, βασισμένες στο διεθνές δίκαιο

Ευχόμαστε τώρα π ολοκληρώθηκε το ο κ. Ερντογάν να σταματήσει τις προκλήσεις & πολιτευτεί με σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες”, ανέφερε στο tweeter η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννημάτα.

screenshot_11