Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Επιθυμία σας η παραμονή στην εξουσία με κάθε τρόπο

“Αν η αξιολόγηση είχε κλείσει πριν από ένα χρόνο, θα ήταν πιο βαρύ ή πιο ελαφρύ το τίμημα για τους Έλληνες πολίτες”, διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα στη Βουλή, κατά τη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία.

Όπως υπογράμμισε, οι Έλληνες πολίτες είναι εκείνοι «οι οποίοι πληρώνουν το τίμημα της φαρσοκωμωδίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το μόνο που θέλετε είναι να μείνετε στην εξουσία με κάθε τρόπο».

Πιο συγκεκριμένα, με επίθεση στην κυβέρνηση για τη συμφωνία του Eurogroup, ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι η διαπραγμάτευση συνιστά άτακτη υποχώρηση, αυτογελοιοποίηση και παράδοση της κυβέρνησης στους δανειστές.

«Εκτός όμως από άτακτη υποχώρηση, συνιστά το βατερλό μίας θλιβερής διακυβέρνησης και απόδειξη ότι το παρελθόν εκδικείται», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση προσπαθεί να εμφανίσει τη διαπραγμάτευση σαν θρίαμβο, ενώ κάποιοι μίλησαν για τέλος της λιτότητας».

Όπως επεσήμανε, «τα μέτρα είναι οδυνηρά για όλους τους Έλληνες και περισσότερο για τους ασθενέστερους και παραβιάζουν κάθε κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης», προσθέτοντας πως η καθυστέρηση έχει κόστος για την οικονομία και την κοινωνία.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η κυβέρνηση δεσμεύει τη χώρα για τα χρόνια μετά τη λήξη της θητείας της, χωρίς κάτι χειροπιαστό στο χρέος, σημειώνοντας πως η πολιτική της κυβέρνησης είχε κόστος 12 δισ. ευρώ για την Οικονομία.