Σόιμπλε: Κάντε μεταρρυθμίσεις για να μην υπάρξει 4ο Μνημόνιο

«Δεν θα υπάρξει τέταρτο μνημόνιο. Στόχος του υφιστάμενου προγράμματος είναι να βγει η Ελλάδα στις αγορές και να καλύψει τις ανάγκες της, όπως οι άλλες χώρες μέλη, δανειζόμενη αποκλειστικά από τις χρηματαγορές. Για αυτό άλλωστε η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις ώστε να βρίσκεται σε ένα βιώσιμο δρόμο» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην τηλεόραση της Deutsche Welle.

Για τη συμφωνία στο Eurogroup ανέφερε πως “στα πολιτικά ζητήματα έχουμε επί της αρχής συμφωνία, αλλά στα τεχνικά σημεία θα πρέπει να γίνει ακόμη πολύ δουλειά μεταξύ των θεσμών”.

“Τα βαθύτερα αίτια, είναι ότι αποκλίνουν οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη, μεταξύ των ευρωπαίων και του ΔΝΤ. Ετσι προκύπτουν και διαφορετικοί αριθμοί, Στο παρελθόν οι αριθμοί του ΔΝΤ ήταν πάντοτε πιο απαισιόδοξοι. Στο ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους υπάρχουν ακριβώς αυτοί οι διαφορετικοί υπολογισμοί, στους τρόπους υπολογισμού και για το χρέος μέχρι το 2070 υπάρχουν διαφορετικές εκτιμήσεις…” είπε και συνέχισε: “Ελπίζω ότι σύντομα οι θεσμοί θα βρουν μια λύση. Αυτό είναι προς το συμφέρον της Ελλάδος και της Ευρώπης. Ελπίζω να μην ξανανοίξουν οι πολιτικές συζητήσεις. Το πρόγραμμα μπορεί να συνεχίσει μόνο με τη συμμετοχή του ΔΝΤ”.