ΟΝΝΕΔ για Τσίπρα: Πολιτικάντης που υπόσχεται παροχές και εννοεί φοροεπιδρομές

Μια επιθετική ανακοίνωση κατά του πρωθυπουργού προχώρησε η ΟΝΝΕΔ, η οποία σημειώνει ότι “στη χθεσινή του ομιλία προς τη Νεολαία του κόμματός του, ο Πρωθυπουργός θυμήθηκε τον παλιό, καλό προεκλογικό του εαυτό, προαναγγέλλοντας μεταξύ άλλων και την ενίσχυση των οικογενειών με ανήλικα παιδιά, την ίδια στιγμή που είναι γνωστό πως το μόνο που έχουμε να αναμένουμε από εκείνον, την κυβέρνησή του και την καταστροφική διαπραγμάτευσή τους είναι νέα επώδυνα μέτρα που θα πλήξουν οριζόντια τους Έλληνες πολίτες.”

Η ΟΝΝΕΔ σημειώνει: “Η εικόνα του πολιτικάντη που υπόσχεται παροχές αλλά εννοεί νέες φοροεπιδρομές θα μπορούσε να είναι μέχρι και διασκεδαστική, αν δεν επρόκειτο για την επανάληψη του ίδιου κακοπαιγμένου έργου εκείνου που καπηλεύεται ξεδιάντροπα το έργο των προκατόχων του για να κρύψει τη δική του αναλγησία”. Και υπενθυμίζει στον πρωθυπουργό ότι “η ενίσχυση που υπόσχεται, θεσπίστηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση και εφαρμόστηκε από την 1.1.2013 με δύο επιδόματα για τις οικογένειες με εξαρτώμενα παιδιά.

Συγκεκριμένα:
α) Με το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων (Νόμος 4093/2012), το οποίο χορηγείται σε όλες τις οικογένειες που έχουν από ένα εξαρτώμενο παιδί και άνω, με βάση το ισοδύναμο εισόδημα και την εισοδηματική κατηγορία.
β) Με το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών (Νόμος 4141/2013), το οποίο χορηγείται στις οικογένειες με τρία και άνω εξαρτώμενα παιδιά, με βάση εισοδηματικό κριτήριο.

Δεδομένου ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι πλέον ελάχιστοι (προφανώς κομματικά σιτιζόμενοι) πιστεύουν ακόμα τα ψέματα του κ. Τσίπρα, το ερώτημα πλέον πρέπει να διατυπωθεί λίγο διαφορετικά: Ποιον πιστεύει ότι μπορεί ακόμα να κοροϊδέψει ο κ. Τσίπρας;”

Η ανακοίνωση συνοδεύεται από την ακόλουθη φωτογραφία: