Μπαλαούρας: "Περιττή δαπάνη και παγανιστικό κατάλοιπο το Άγιο Φως"

Την έντονη αντίδραση του για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στην Ελλάδα το βράδυ της Ανάστασης, εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γεράσιμος Μπαλαούρας, επισημαίνοντας ότι η όλη διαδικασία δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα κατάλοιπο της παγανιστικής περιόδου, ένα αρκετά δαπανηρό έθιμο.

«Είναι απαράδεκτο το ότι ενισχύουμε ένα κατάλοιπο της παγανιστικής περιόδου και το ενισχύουμε με το κράτος, όπου το κράτος πρέπει να είναι ανεξίθρησκο. Και το δεύτερο είναι ότι υπάρχει ένα σημαντικό κόστος» υπογράμμισε ο κ. Μπαλαούρας σε τηλεοπτική εκπομπή, προκαλώντας με τον εμφανέστερο τρόπο το θρησκευτικό αίσθημα των Χριστιανών, λίγες μόλις μέρες πριν το Πάσχα.

Ερωτηθείς για τη θέση που αναμένεται να κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Ηλείας αρνήθηκε να απαντήσει, τονίζοντας δε ότι δεν γνωρίζει κάτι για την σχετική ανακοίνωση, που έχει αποστείλει στα κόμματα η Ένωση Άθεων.

Υπενθυμίζεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μπαλαούρας έχει θέσει τη συγκεκριμένη άποψη.

Το 2015, μαζί με τους Ιωάννα Γαϊτάνη, Φωτεινή Βάκη, Αννέτα Καββαδία, Φρόσω Καρασαρλίδου, Αγλαΐα Κυρίτση, Στέφανο Σαμοΐλη και Μερόπη Τσούφη, είχαν ήδη μιλήσει για «έθιμα» που απαντώνται μόνο σε θεοκρατικά κράτη και λογίζονται ως περιττές δαπάνες.