Καϊλή: «Ναι σε μετεκλογική συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ μόνο εάν μείνουμε στην Ευρώπη»

Το ενδεχόμενο μιας μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ “σε μια βάση να μείνουμε στην Ευρώπη, και σε μία βάση να γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις για να μείνει η χώρα σε ευρωπαϊκή πορεία” άφησε ανοιχτό η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM.

Αναφερόμενη στην μετακίνηση της Άντζελας Γκερέκου στη ΝΔ τόνισε ότι «είναι ένα θέμα που εκτός από το προσωπικό έχει και ένα θέμα πολιτικής ηθικής τάξης. Είναι ηθικό ζήτημα που θα κριθεί από τον κόσμο» ενώ σχολιάζοντας την κίνηση του πρώην πρωθυπουργού να δημιουργήσει έναν νέο πολιτικό φορέα υποστήριξε ότι «έγινε λίγες μέρες πριν από τις εκλογές και μας έχει στενοχωρήσει όλους. Έγινε χωρίς ξεκάθαρο πολιτικό λόγο. Δεν υπάρχει πολιτική διαφορά με το ΠΑΣΟΚ. Δεν υπήρχε πολιτικός λόγος. Έχουν γίνει πάρα πολλά λάθη και δεν φτάσαμε εδώ τυχαία, αλλά μπορεί εύκολα κάποιος να αναγνωρίσει ότι υπάρχει μια υπευθυνότητα και ανάληψη ευθυνών που είναι πολύ δύσκολη και δεν το έχουν κάνει πολλοί, δεν το έχουν καταφέρει. Όταν το έκανε η ΔΗΜΑΡ, λίγο μετά εξαφανίστηκε. Το ίδιο και ο ΛΑΟΣ. Ήδη το ΠΑΣΟΚ είχε συμπιεστεί πάρα πολύ εκλογικά, γιατί συμμετείχε σε μια κυβέρνηση χωρίς να το έχουμε συμφωνήσει ή επιλέξει κάποιοι από εμάς – δηλαδή οι βουλευτές – αλλά υπήρχε ανάγκη η χώρα να κυβερνηθεί».

Αναφερόμενη στο Ποτάμι, σημείωσε πως “φιλοξενεί τα παιδιά του Στέφανου Μάνου” ενώ κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη σημείωσε ότι  «τίποτα δεν είναι δεδομένο. Έχει γίνει μια πολύ σκληρή προσπάθεια και θα σας πω ότι δεν πιστεύω να υπάρχει μια τέτοια διαδικασία, αλλά εάν εμείς επιλέξουμε να μην εκπληρώσουμε τις οικονομικές μας υποχρεώσεις υπάρχει ο κίνδυνος για ένα τέτοιο σενάριο».