Πυρά Πετρόπουλου σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: Είστε άχρηστοι, τόσα χρόνια δεν κάνατε τίποτα

Δριμύ κατηγορώ σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, εξαπέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, επισημαίνοντας την ανικανότητα των προηγούμενων κυβερνήσεων να διαχειριστούν το ζήτημα μεταβολής των μισθών. Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι τη ρύθμιση για τον υπολογισμό των συντάξεων δεν την έγραψαν άνθρωποι της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς και ότι πριν την ψήφιση του νόμου δεν υπήρξε η παραμικρή επαφή με τη Στατιστική Αρχή, οι δείκτες της οποίας θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν για τον υπολογισμό.

«Η σχετική διατύπωση στον νόμο υπεβλήθη όχι από την ΕΛΣΤΑΤ φυσικά, αλλά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, που γνωρίζουν τα σχετικά ζητήματα», επισήμανε ο κ. Πετρόπουλος, απατώντας σε ερώτηση της Εύης Χριστοφιλοπούλου στη Βουλή, ενώ συμπλήρωσε πως η πρώτη επαφή με την ΕΛΣΤΑΤ έγινε αφού είχε ψηφιστεί ο νόμος.

Ο υπουργός δεν δίστασε να επικρίνει έντονα τόσο την Νέα Δημοκρατία όσο και το ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας πως το υπουργείο δεν μπορούσε να φανταστεί ποτέ ότι δεν υπήρχε στη χώρα δείκτης μεταβολής μισθών.

«Είστε τόσο άχρηστοι που τόσα χρόνια δεν κάνατε κάτι το οποίο είναι θεμελιώδες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρόπουλος.