Θεσσαλονίκη: "Θερμή" υποδοχή επεφύλαξαν διαδηλωτές στον Αλέξη Τσίπρα (photo-vid)

Ούτε η βροχή δεν πτόησε τους εργαζομένους του Δήμου Δέλτα να συγκεντρωθούν απ’ έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης περιμένοντας καρτερικά τον Πρωθυπουργό για να διαμαρτυρηθούν για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους. Λίγο αργότερα, στο σημείο κατέφθασαν μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και δημοτικών επιχειρήσεων του νομού Θεσσαλονίκης, εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ «Καρυπίδης» που κι αυτοί διαμαρτυρήθηκαν για την μη καταβολή των δεδουλευμένων τους και συνταξιούχοι, που με την σειρά τους διαμαρτυρήθηκαν για την μείωση των συντάξεών τους.

thessaloniki-diamartyria

thessaloniki-diamartyria1

thessaloniki-diamartyria2

thessaloniki-diamartyria3

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στη συμπρωτεύουσα, προκειμένου να επισκεφθεί τον Δήμο Παύλου Μελά, όπου θα πραγματοποιηθεί η παράδοση του Σχεδίου Παραχώρησης του Στρατοπέδου «Παύλου Μελά» στη Δημοτική Αρχή και τους πολίτες. Έξω από την είσοδο του στρατοπέδου συγκεντρώθηκαν διαδηλωτές, μέλη των Λαϊκών Επιτροπών δυτικής Θεσσαλονίκης οι οποίοι φώναξαν συνθήματα για «δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια για όλους». Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να τους απωθήσουν. Η ένταση κράτησε μόλις λίγα λεπτά ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν και σε μία προσαγωγή.



Ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και τους προέδρους των τεσσάρων Επιμελητηρίων των νομών της Δυτικής Μακεδονίας, στις 15.00 το μεσημέρι στο γραφείο του στην Θεσσαλονίκη, όπου θα ανακοινώσει και τη δημιουργία Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας.