Μοσκοβισί: "Θα συνεργαστούμε με τον Τσίπρα... αν βρούμε κοινή γλώσσα"

Η Κομισιόν “δεν λαμβάνει θέση” για τις εκλογές στην Ελλάδα, δήλωσε ο Γάλλος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, μιλώντας σε δημοσιογράφους την Τρίτη. Επίσης, σημείωσε ότι μπορεί να βρεθεί μορφή συνεργασίας με τον κύριο Τσίπρα, αρκεί να επαναπροσδιορίσει τις θέσεις του.

«Μπορούμε να συνεργασθούμε μαζί του υπό ορισμένους όρους, εάν βρούμε μία κοινή γλώσσα. Δεν πρέπει να θεωρούμε ότι αποκλείεται να συνεργασθούμε με τον κ. Τσίπρα. Εναπόκειται σ΄αυτόν να προσδιορίσει τις θέσεις του», ήταν η ακριβής δήλωση του Μοσκοβισί, ο οποίος αναγνώρισε επίσης ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης “έχει εξελιχθεί”.

Οι δηλώσεις αυτές έπονται εκείνων που είχε κάνει στις 29 Δεκεμβρίου – αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών – σύμφωνα με τις οποίες είναι σημαντικό οι Έλληνες να εκλέξουν δυνάμεις που είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων. Είχε σημειώσει τότε ότι «δεν θα ήθελε την ανάληψη της εξουσίας από ακραίες πολιτικές δυνάμεις».

Οι δηλώσεις εκείνες είχαν θεωρηθεί ως παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, εκτίμηση που απέρριψε χθες ο Μοσκοβισί, καθώς σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή “δεν λαμβάνει θέση” όσον αφορά τις εκλογές στην Ελλάδα.