Βορίδης: Η ΝΔ δεν έπρεπε να ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο

Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει αλλά το βάρος της βαραίνει μόνο την κυβέρνηση, τόνισε ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Real FM και πρόσθεσε ότι «επί της αρχής εκείνο το οποίο λέμε στη ΝΔ είναι ότι βεβαίως πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση, όπως και να κλείνουν όλες οι αξιολογήσεις, αυτό είναι στάση μας επί της αρχής. Το περιεχόμενο όμως αυτών των αξιολογήσεων βαρύνει αποκλειστικά την ελληνική κυβέρνηση και πως διαπραγματεύεται».

Αμέσως μετά την απάντηση του κ. Βορίδη ακολούθησε σχόλιο του δημοσιογράφου που έλεγε πως με αυτή τη λογική η ΝΔ δεν θα έπρεπε να είχε ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο. Από την πλευρά του ο κ. Βορίδης παραδέχθηκε ότι η ΝΔ δεν έπρεπε να ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο, λέγοντας ότι «προσωπική μου άποψη τότε, την οποία εξέφρασα στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι ότι δεν έπρεπε να έχουμε ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο. Όμως επικράτησε εκεί η εξής σκέψη, γιατί υπήρξε η κρατούσα γνώμη στο εσωτερικό της ΝΔ ότι επειδή τότε η κυβέρνηση δεν είχε πλειοψηφία στη Βουλή, επειδή τότε διακινδυνεύαμε πράγματι το να πτωχεύσει η χώρα, η κρατούσα γνώμη υποστήριξε ότι έπρεπε να υπερψηφιστεί το συγκεκριμένο πακέτο μέτρων».

Ερωτηθείς για το αν η κυβέρνηση χάσει την πλειοψηφία πως θα αντιδράσει η ΝΔ ο κ. Βορίδης απάντησε με νόημα ότι «δεν θα ψηφίσουμε όχι γιατί δεν βρισκόμαστε στη δραματική κατάσταση που βρισκόμασταν τότε. Θα αφήσουμε την κυβέρνηση να πέσει να πάμε σε εκλογές».