Χατζηδάκης: Η Κυβέρνηση αυξάνει συνεχώς το λογαριασμό - Γι' αυτό ζητάμε εκλογές

Για αδυναμία των υποχρεωτικών μεταρρυθμίσεων που πρέπει να κάνει η χώρα κατηγορεί την Κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης.

«Η κυβέρνηση αυτή απεχθάνεται τις μεταρρυθμίσεις και όσες έχει υποχρεωθεί να εφαρμόσει στην πραγματικότητα τις υπονομεύει» τονίζει αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστής Χατζηδάκης, μεταξύ των άλλων, μιλώντας προς το ΑΠΕ – ΜΠΕ και σημειώνει πως «η κυβέρνηση έκανε μεγάλες υποχωρήσεις, προκειμένου να επιστρέψει η τρόικα».

Επισημαίνει πως «ζητάμε πολιτική αλλαγή, αν και ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να την επιβάλουμε» ωστόσο θεωρεί ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο των πολιτικών εξελίξεων. Και προσθέτει ότι «δεσμευόμαστε σε ένα οικονομικό πρόγραμμα, που στηρίζεται στο τρίπτυχο μείωση φόρων, μείωση δαπανών και προσέλκυση επενδύσεων». Παράλληλα δηλώνει πως η Νέα Δημοκρατία έχει διδαχθεί από τα λάθη της και τα λάθη των άλλων.

«Η κυβέρνηση, λοιπόν, δέχθηκε να προνομοθετήσει τη μείωση του αφορολόγητου και των συντάξεων. Δέχτηκε να παραμείνει στο 3,5% το πρωτογενές πλεόνασμα. Δέχτηκε να μετατεθούν οι αποφάσεις για την ποσοτική χαλάρωση και το χρέος. Δέχτηκε να παραταθεί η αβεβαιότητα για την ελληνική οικονομία. Πρόκειται για ένα πακέτο πραγματικά πολύ σκληρό και επώδυνο, που φοβάμαι ότι ακόμα δεν γνωρίζουμε σημαντικές πτυχές του», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενώ αναφέρθηκε και στις εκλογές.

«Δεν έχουμε κάποια βουλιμία για την εξουσία, γνωρίζουμε ότι θα πιάσουμε αναμμένα κάρβουνα. Πιστεύουμε όμως ακράδαντα ότι ο λογαριασμός μ’ αυτή την κυβέρνηση συνεχώς μεγαλώνει και αυτό θα δυσκολέψει τις προσπάθειές της επόμενης κυβέρνησης, αλλά κυρίως τις προσπάθειες της χώρας. Γι’ αυτό ζητάμε πολιτική αλλαγή, αν και ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να την επιβάλουμε. Φοβάμαι ωστόσο ότι η συμφωνία που πάει να κλείσει είναι ένα τσιρότο, ένα μπάλωμα, που θα μετακινήσει το τενεκεδάκι λίγο παρακάτω, αλλά δεν θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Το μνημόνιο λήγει τον Ιούνιο του 2018 και αρκετά νωρίτερα η χώρα πρέπει να έχει επιστρέψει στις αγορές», τόνισε χαρακτηριστικά.