Α. Λοβέρδος: «Απολύτως επείγον θέμα» η συνεπιμέλεια τέκνων

Την πληθώρα οικογενειακών προβλημάτων που έχει προκαλέσει και όπως φαίνεται συνεχίζει να προκαλεί το ισχύον πλαίσιο στο θέμα της συνεπιμέλειας τέκνων, κυρίως σε βάρος των ίδιων των ανήλικων παιδιών, καθώς και την επείγουσα ανάγκη εύρεσης λύσεων επισήμανε σε επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος.

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, από τον Ιούλιο του 2016, ο ίδιος έχει απευθύνει έκκληση στον υπουργό να βρει λύσεις επί του θέματος, ενώ υπενθύμισε και τις δεσμεύσεις του τότε υπουργού, Νίκου Παρασκευόπουλου, ο οποίος και διαβεβαίωνε πως τον Δεκέμβριο του περασμένου χρόνου θα κατάθετε την σχετική ρύθμιση.

Ωστόσο η διορία του Δεκεμβρίου έχει ήδη πέρασε, με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, να επανέρχεται στον Σταύρο Κοντονή, ρωτώντας τον εάν το υπουργείο έχει ετοιμάσει τις σχετικές ρυθμίσεις για το «απολύτως επείγον θέμα», όπως το χαρακτηρίζει και ζητά να ενημερωθεί πότε αυτές οι ρυθμίσεις θα κατατεθούν στη Βουλή.

Ανάλογες πρωτοβουλίες έχουν εκδηλώσει κι άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως το Ποτάμι, δια του βουλευτή του, Γιώργου Αμυρά.

Ο σύλλογος “Συνεπιμέλεια”, που έχει ιδρυθεί για την προώθηση αλλαγών στο σημερινό αναδρομικό και τελικά απάνθρωπο καθεστώς, συνεχίζει τις επαφές του, τόσο με κυβερνητικούς παράγοντες και στελέχη της αντιπολίτευσης, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, ελπίζοντας ότι θα υπερισχύει η ευαισθησία και η συνειδητοποίηση πως η Πολιτεία οφείλει να αποκαταστήσει ένα λειτουργικό πλαίσιο, με διαφύλαξη των δικαιωμάτων για όλους τους γονείς καθώς και να προστατεύσει τα ανήλικα παιδιά από ακραίες συμπεριφορές.

Διεθνώς πλέον, οι νομοθετικές αλλαγές και ρυθμίσεις για την ανθρώπινη αντιμετώπιση των παιδιών και των πατεράδων του διαζυγίου πληθαίνουν καθημερινά με τον επιστημονικό κόσμο πλέον να γνωρίζει ότι δεν είναι το διαζύγιο που προκαλεί τα μεγάλα προβλήματα αλλά η αποκλειστική επιμέλεια. Σύμφωνα με την “Συνεπιμέλεια” μία είναι η λύση για την γονεϊκή αποξένωση και την κατάθλιψη που προκαλεί, η Κοινή Ανατροφή.