"Το έπαιζαν" κολλητοί με Σαμαρά και Βενιζέλο και έταζαν διορισμούς

Ποινές φυλάκισης 4,5 ετών επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε τρία μέλη της ίδιας οικογένειας που κατηγορούνται ότι υπόσχονταν θέσεις εργασίας, επικαλούμενοι γνωριμίες με πολιτικούς όπως τον Ευ.Βενιζέλο, τον Αντ.Σαμαρά κι άλλα υψηλά ιστάμενα πρόσωπα. Ένοχοι, για «απάτη» και «πλαστογραφία», κρίθηκαν ο πατέρας, ο γιος, καθώς και η εν διαστάσει σύζυγος του γιου.

Η απάτη για την οποία παραπέμφθηκαν σε δίκη εκτυλίχθηκε την περίοδο 2011-2013, με τους κατηγορούμενους να παριστάνουν άλλοτε τον οδηγό του Ευάγγελου Βενιζέλου κι άλλοτε τον σύμβουλο του Αντώνη Σαμαρά. Το κατηγορητήριο αναφέρεται σε δύο θύματα, έναν άνδρα και μία γυναίκα, στους οποίους και υπόσχονταν να μεσολαβήσουν προκειμένου να διοριστούν στο Δημόσιο, ο πρώτος στην Πολεοδομία και η δεύτερη στα δικαστήρια, αποσπώντας τους συνολικά το ποσό των 22.000 ευρώ.

Το δικαστήριο ωστόσο αποφάσισε να μετατρέψει την ποινή των 4,5 ετών που επέβαλε σε καθέναν, προς 5 ευρώ την μέρα, για τους δύο πρώτους, και την αναστολή της ποινής, επί τριετία, για την τρίτη κατηγορουμένη. Επίσης, επέβαλε διετή φυλάκιση, σ’ έναν ακόμη κατηγορούμενο που κρίθηκε ένοχος για «υπόθαλψη εγκληματία».

Εξάλλου, για την ίδια υπόθεση, κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου μία γυναίκα κι ένας άνδρας. Η πρώτη καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4,5 ετών, ποινή που ανεστάλη, αλλά αποφασίστηκε να βρίσκεται υπό επιτήρηση.

Ο τέταρτος κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για υπόθαλψη εγκληματία και τιμωρήθηκε με φυλάκιση δύο ετών, με τριετή αναστολή. Ο ίδιος απολογούμενος εμφανίστηκε ως θύμα του συγκατηγορουμένων του, πατέρα και υιού, αλλά δεν έπεισε τους δικαστές.