Τα είπαν για 70 λεπτά Μητσοτάκης - Σόιμπλε: Το σχέδιο που παρουσίασε ο Πρόεδρος της ΝΔ

Με τον γερμανό ΥΠΟΙΚ Βόλφανγκ Σόιμπλε συναντήθηκε σήμερα στο Βερολίνο ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, τον πιο σκληρό, ίσως, παράγοντα στη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της β΄αξιολόγησης. Η συνάντηση είχε οριστεί για τις 12:30 ώρα Ελλάδος, στο Υπουργείο Οικονομικών και διήρκεσε 70 λεπτά. Ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης παρουσίασε στον γερμανό ΥΠΟΙΚ το σχέδιο της ΝΔ για την έξοδο της χώρας από την κρίση και ανάκαμψη της οικονομίας, που εστιάζει στο τρίπτυχο μείωση της φορολογίας, μείωση των δαπανών και ταυτόχρονη προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Τον Κυρ. Μητσοτάκη συνόδευσαν ο Τομεάρχης Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο Σύμβουλός του για θέματα Δημοσιονομικής Πολιτικής και Υπεύθυνος Παρακολούθησης του Γ’ Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής  Στυλ.  Πέτσας. Η συζήτηση μεταξύ των δύο επιτελείων είχε αμιγώς τεχνικό χαρακτήρα, χωρίς τηλεοπτική ή φωτογραφική κάλυψη και μετά το πέρας της δεν έγιναν δηλώσεις από καμία πλευρά.

Ακολούθησε γεύμα εργασίας με γερμανούς επιχειρηματίες, με αντικείμενο τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

Χθες ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε συνάντηση με την γερμανίδα Καγκελάριο  Άγκελα Μέρκελ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του CDU, στο Βερολίνο και διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα. Ο Κυρ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στην Καγκελάριο και επικεφαλής του CDU υπογράμμισε ότι:

–  Είναι αδιαπραγμάτευτη η θέση της Ελλάδας στο κέντρο της Ευρώπης και την Ευρωζώνη

–  Η πλειοψηφία των πολιτών λέει ξεκάθαρο όχι στην επιστροφή στη δραχμή και σε όσους διακινούν τέτοια σενάρια

– Η κοινωνία πληρώνει πολύ ακριβά το λογαριασμό για την αποτυχία του κ. Τσίπρα να εφαρμόσει τις αναγκαίες τολμηρές αλλαγές

– Η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα ένα σχέδιο για την ανάπτυξη της οικονομίας, την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και ότι

-Πρέπει να μπει τέλος στην λιτότητα χωρίς προοπτική

Αμέσως μετά ακολούθησε διευρυμένη συνάντηση με τη συμμετοχή του Διευθυντή του Γραφείου του κ. Μητσοτάκη, Μιχάλη Μπεκίρη, του Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων Γιάννη Σμυρλή και του Εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Βασίλη Κικίλια, ενώ από την γερμανική πλευρά την κ. Μέρκελ πλαισίωναν συνεργάτες της από το CDU.

mitsotakis-merkel2

mitsotakis-merkel3