Schäublexit προεξοφλεί ο Πολάκης

Την πόρτα εξόδου στον γερμανό υπουργό οικονομικών δείχνει ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης, στο πλαίσιο συνέντευξης που έδωσε σήμερα σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας.

“Ο κ. Σόιμπλε δεν θα είναι πολύ καιρό στη θέση του. Έχει ένα εξάμηνο που θα είναι ακόμα στη θέση του», δήλωσε ο Π. Πολάκης απαντώντας σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου Νίκου Στραβελάκη.

Ο Αναπλ. υπουργός υγείας, σημείωσε ότι: «Ακόμα και να υπάρξει μία συγκυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών, που δεν το βλέπω, γιατί η κίνηση είναι ανάποδη τώρα, ακόμα και να υπάρξει, ο κ. Σόιμπλε υπουργός Οικονομικών δεν θα είναι», προδικάζοντας την τύχη του στην γερμανική πολιτική σκηνή, ενώ εκτίμησε ότι στις προθέσεις του – απερχόμενου κατά τον Π. Πολάκη – γερμανού ΥΠΟΙΚ, είναι, εκτός των άλλων, και η εκθρόνιση του ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία, διότι αφενός είναι η πρώτη αριστερή κυβέρνηση στην Ευρώπη, αφετέρου η Γερμανία δεν μπορεί να κάνει τις “δουλειές” που έκανε με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, με τις οποίες βρισκόταν σε πλήρη συνεννόηση.