Καμμένος: Η αξιολόγηση θα κλείσει πριν τις 20 Φεβρουαρίου

Την αισιοδοξία του ότι η αξιολόγηση θα κλείσει πριν από τις 20 Φεβρουαρίου, ενώ δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, εξέφρασε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στην “Εφημερίδα των Συντακτών”. «Θεωρώ ότι, έτσι όπως έχουν προκύψει τα πράγματα, μετά την τελευταία συζήτηση που έγινε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τη δημόσια θέση που έχουν πάρει οι Ευρωπαίοι, οδηγούμαστε σε λύση του θέματος πριν από την 20ή Φεβρουαρίου, με τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης να έχουν γίνει αποδεκτές» τονίζει ο κ. Καμμένος και προσθέτει ότι «αυτό είναι το δίκαιο. Είναι πλέον η ώρα των δανειστών και των εταίρων να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες, ανεξαρτήτως των πολιτικών εξελίξεων στην Ευρώπη».

Όπως αναφέρει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος, «στην περίπτωση ψήφισης νέων μέτρων η κυβέρνηση έχει μία και ενιαία θέση. Οι συμφωνίες που έχουμε κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ τηρούνται και δεν πάμε να κάνουμε πολιτική σπέκουλα».

Ο κ. Καμμένος σημειώνει ότι «υπάρχουν ενδιαφέροντα θέματα σε αυτά που θέτει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως είναι η μείωση της φορολογίας, με την οποία εγώ συμφωνώ απόλυτα, όπως η διαγραφή χρέους, με την οποία δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει. Αλλά υπάρχουν και απαιτήσεις, οι οποίες δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές, όπως η δραματική μείωση των συντάξεων, που θα οδηγήσει στη φτωχοποίηση συνταξιούχους, οι οποίοι στο κάτω κάτω έχουν πληρώσει ως εργαζόμενοι για τις συντάξεις τους».

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποκλείει το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας με τη σημερινή ΝΔ, για την οποία αναφέρει ότι «δυστυχώς ακολουθεί το μοντέλο που χάραξε η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά. Έγινε συνήγορος υπεράσπισης του ΠΑΣΟΚ, κάλυψε τα σκάνδαλα του Βενιζέλου και του Παπανδρέου, πήρε στους κόλπους της νεοναζιστικά στοιχεία» και πρόσθεσε ότι «με αυτό το μόρφωμα, που φέρει μόνο την ταμπέλα της ΝΔ, δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να συνεργαστώ. Δεν είναι η ΝΔ του Κώστα Καραμανλή».