Κουμουτσάκος: Στο τέλος θα έρθει η ταπεινωτική συνθηκολόγηση

Την απαίτηση του τόπου για άμεση πολιτική αλλαγή, επισήμανε σε συνέντευξη τύπου, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, διατυπώνοντας δριμύ κατηγορώ στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τις “δήθεν διαπραγματεύσεις” στο τέλος των οποίων “υπάρχει μια ταπεινωτική συνθηκολόγηση”.

Ο κ. Κουμουτσάκος βρίσκεται στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, όπου σε συνέντευξη τύπου μαζί με τον βουλευτή Λασιθίου και πρώην πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, ασκώντας σκληρή κριτική στις πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, καθώς και στην καθυστέρηση της δεύτερης αξιολόγησης.

«Μόλις πριν λίγο καιρό ευχόμασταν όλοι να είναι καλύτερο το 2017 από το 2016 και όλοι ζούμε αυτό τον καιρό μέσα στην αβεβαιότητα, την αγωνία και το άγχος. Για τρίτη φορά μέσα στα χρόνια αυτά, η κυβέρνηση δεν μπορεί να φέρει τα αποτελέσματα που πρέπει στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας. Καθυστερεί και πάλι, σπαταλά το χρόνο και φορτώνει τον λογαριασμό που τον πληρώνουμε όλοι» δήλωσε μεταξύ άλλων ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας

«Η ίδια ερασιτεχνική τακτική ακολουθήθηκε στο ξεκίνημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ και οδήγησε στο αχρείαστο και πιο σκληρό στα χρόνια της κρίσης μνημόνιο» συμπλήρωσε ο κ. Κουμουτσάκος, διαπιστώνοντας πως η ίδια τακτική ακολουθήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και στην πρώτη αξιολόγηση, οδηγώντας σε επώδυνα μέτρα, όπως ο δημοσιονομικός κόφτης, το κόψιμο συντάξεων και το υπερταμείο.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Λασιθίου της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης, αναφερόμενος στα γενικά πολιτικά θέματα, δήλωσε ότι «είμαστε στο ίδιο έργο θεατές όπως και το καλοκαίρι του ‘15» καλώντας την κυβέρνηση να κλείσει το συντομότερο δυνατόν την αξιολόγηση, ώστε να δώσει τέλος στην αστάθεια και την αβεβαιότητα που υπάρχει στην οικονομία και να προσηλωθεί στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Ενώ δεν λησμόνησε να υποστηρίξει και αυτός με την σειρά του πως πρέπει να υπάρξει πολιτική αλλαγή στη χώρα.