FT: "Επιχείρηση" ξεμπλοκάρισμα της αξιολόγησης

Ένα εξαιρετικά δύσκολο επιχειρησιακό έργο ξεμπλοκαρίσματος της αξιολόγησης έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με δημοσίευμα της Financial Times.

Οι διαδικασίες της αξιολόγησης θα πρέπει να αρχίσουν το συντομότερο δυνατό, καθώς πλησιάζει το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Είναι αμφίβολο βέβαια, αν τελικά σε αυτή την συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε., θα διευθετηθεί το πρόβλημα της αξιολόγησης, αν και όλοι οι ηγέτες διατυπώνουν την αναγκαιότητα επίτευξης σημαντικής προόδου, διατυπώνει η εφημερίδα. Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας που πρέπει να επιτευχθεί οπωσδήποτε πολιτική συμφωνία, λένε πολλοί αξιωματούχοι της ευρωζώνης.

Μολονότι η Ελλάδα είναι καλυμμένη οικονομικά ως τον Ιούλιο, οι αξιωματούχοι της Ε.Ε. ανησυχούν για διαμόρφωση κλίματος παρατεταμένης αβεβαιότητας στη χώρα, που θα έχει σαν αποτέλεσμα να πληγεί οποιαδήποτε επενδυτική προοπτική.

Ας σημειωθεί,  ότι  η σύνοδος του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου θα είναι η τελευταία πριν από τις γενικές εκλογές στην Ολλανδία, που είναι οι πρώτες σε μία σειρά κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων στην Ευρώπη φέτος, αναφέρει το δημοσίευμα.