Άγρια κόντρα Βούτση-Κασιδιάρη στην Βουλή με φόντο τα αποτελέσματα της Εξεταστικής Επιτροπής

Η αφαίρεση του λόγου από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, λόγω μεγάλης παρέλευσης του χρόνου και μη συμμόρφωσης του βουλευτή στον Κανονισμό, λειτούργησε σαν άλλο “casus belli” για τους παρευρισκόμενους βουλευτές της Χρυσής Αυγής έναντι του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση.

Κατά την τοποθέτηση του ο Ηλίας Κασιδιάρης επισήμανε ότι ομιλεί ως δημόσιος κατήγορος, καθώς αυτό του επιβάλλει η ιδιότητά του ως μέλους της Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία έχει αρμοδιότητες εισαγγελικού λειτουργού, παρά τις παραινέσεις από τον κ. Βούτση, να συναινέσει ώστε να αφαιρεθούν από τα πρακτικά της Βουλής οι αναφορές του σε δικαστικούς λειτουργούς, δεδομένου ότι ο Κανονισμός επιβάλλει να περιορίζονται οι όποιες αναφορές μόνον σε πολιτικά πρόσωπα.

Ο κ. Κασιδιάρης, αρνήθηκε να δώσει την συγκατάθεσή του και συνέχισε, με τον πρόεδρο της Βουλής να προβαίνει στην διευκρίνιση ότι ο ίδιος αναλαμβάνει την ευθύνη των λεγομένων του.

“Η Εξεταστική Επιτροπή συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία των κυβερνητικών κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για να «καθαρίσουν» τα πολιτικά πρόσωπα που εγκλημάτησαν εναντίον του Δημοσίου” δήλωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ενώ συμπλήρωσε πως “Κι όλοι οι υπόλοιποι συμφωνούν ρητώς και μεγαλοφώνως, ότι δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες”.

Απευθυνόμενος προς την πτέρυγα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, ο κ. Κασιδιάρης τόνισε: “δεν είναι δυνατόν να εμφανίζεται στη Βουλή εκπρόσωπος του κόμματος, και να μην δίνει κανένα όνομα. Να μας πείτε ποιο αόρατο χέρι έσβησε τις πολιτικές ευθύνες του Στουρνάρα, μήπως ο Τσίπρας;».

Ο πρόεδρος της Βουλής, αφού προέβη σε αλλεπάλληλες παρατηρήσεις, προκειμένου να ολοκληρώσει την εισήγησή του και να σεβαστεί την διαδικασία, όπως όλοι οι ομιλητές, τελικώς του αφαίρεσε τον λόγο κλείνοντάς του, το μικρόφωνο.

Ο κ. Κασιδιάρης διαμαρτυρήθηκε εντόνως, δηλώνοντας πως “φιμώνεται”, με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να τον χειροκροτούν και έπειτα να αποχωρούν από την ολομέλεια.

«Η σημερινή συζήτηση είναι πολιτική» τόνισε ο κ.Βούτσης και κάλεσε όλους να σεβαστούν την διαδικασία, ζητώντας από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής να μην επιδιώκουν την δημιουργία εντυπώσεων, αφενός διότι ο εισηγητής τους πήρε όλο τον προβλεπόμενο χρόνο του και μάλιστα τον υπερέβη κατά πολύ, σε βάρος και των συναδέλφων του και της διαδικασίας,και αφετέρου διότι τα στοιχεία που ο κ. Κασιδιάρης διατεινόταν ότι δεν «του επέτρεψαν να δημοσιοποιήσει» έχουν όλα γίνει γνωστά σε δημόσιες συνεδριάσεις της Επιτροπής, αλλά και μέσω του πορίσματος της Εξεταστικής και με την κατάθεση των συμπερασμάτων από τα κόμματα.