Ανασκευάζει ο Ταγιάνι για τον Μ. Αλέξανδρο: Ήταν Έλληνας - Γνωρίζω την ιστορία

Ανακάλεσε τις δηλώσεις του ο νέος Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “γνωρίζω πολύ καλά την ιστορία. Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας με ιδέες που συνέβαλαν στην γέννηση της Ευρώπης”.

Η σχετική ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter και μάλιστα γραμμένη στα ελληνικά:

Ο Ταγιάνι είχε αποκαλέσει τα Σκόπια “Μακεδονία” και τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Βασιλιά Φίλιππο “Σκοπιανούς” φανερώνοντας πόσο ιστορικά αδιάβαστος είναι. Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν σάλο και ήρθαν στην επιφάνεια από το κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Ant1.

Λίγο μετά από την ανάρτησή του στο Twitter, το γραφείο του νέου Προέδρου Ευρωκοινοβουλίου εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας χαρακτηριστικά:  «Η πάγια θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι ότι το Σώμα αναγνωρίζει ως μόνη ονομασία της χώρας τη διεθνώς αναγνωρισμένη “Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας”».

Πριν από λίγους μήνες ο Αντόνιο Ταγιάνι είχε επισκεφθεί τα Σκόπια και κατά την διάρκεια της ομιλίας του δήλωσε:

“Η «Μακεδονία» είναι μια όμορφη χώρα. Όλοι στην Ιταλία γνωρίζουμε την «Μακεδονία». Γιατί; Γιατί ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Φίλιππος ο Μακεδών είναι πολύ δημοφιλείς «πρόγονοί» σας! (χειροκρότημα). Χωρίς τον Αλέξανδρο δεν θα είχαμε την Ευρώπη, γιατί ήταν ο πρώτος βασιλιάς που σταμάτησε την εισβολή από το Ιράν και από εκείνες τις χώρες. Γι’ αυτό τον λένε Μέγα Αλέξανδρο, γιατί ενδυνάμωσε τα ευρωπαϊκά σύνορα…”