Ταγιάνι: "Μακεδονία" τα Σκόπια, "Μακεδόνας" ο Μ. Αλέξανδρος - Είναι ανιστόρητος;

Μια αποκάλυψη -σοκ ήρθε στο φως της δημοσιότητας όπου ο νέος Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι αποκαλεί τα Σκόπια “Μακεδονία” και τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Βασιλιά Φίλιππο “Σκοπιανούς” φανερώνοντας πόσο ιστορικά αδιάβαστος είναι.

Οι δηλώσεις αυτές έχουν προκαλέσει σάλο και ήρθαν στην επιφάνεια από το κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Ant1.

Πριν λίγους μήνες ο Αντόνιο Ταγιάνι είχε επισκεφθεί τα Σκόπια και κατά την διάρκεια της ομιλίας του είπε χαρακτηριστικά :

“Η «Μακεδονία» είναι μια όμορφη χώρα. Όλοι στην Ιταλία γνωρίζουμε την «Μακεδονία». Γιατί; Γιατί ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Φίλιππος ο Μακεδών είναι πολύ δημοφιλείς «πρόγονοί» σας! (χειροκρότημα). Χωρίς τον Αλέξανδρο δεν θα είχαμε την Ευρώπη, γιατί ήταν ο πρώτος βασιλιάς που σταμάτησε την εισβολή από το Ιράν και από εκείνες τις χώρες. Γι’ αυτό τον λένε Μέγα Αλέξανδρο, γιατί ενδυνάμωσε τα ευρωπαϊκά σύνορα…” 


Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων και φανέρωσαν πόσο ιστορικά ανίδεος είναι ο νέος Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου .

Ήδη οι Έλληνες ευρωβουλευτές Κώστας Χρυσόγονος (ΣΥΡΙΖΑ), Ελίζα Βόζενμπεργκ (Ν.Δ.) και Νίκος Ανδρουλάκης (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) έχουν καταδικάσει τις δηλώσεις.