Κεφαλογιάννη: Διαφάνεια στις επιχορηγήσεις των ελληνικών κινηματογραφικών ταινιών

“Η οποιαδήποτε συνδρομή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της Ε.Ρ.Τ. προς την υποστήριξη των ελληνικών κινηματογραφικών ταινιών αποτελεί μία επένδυση στον σύγχρονο πολιτισμό” τονίζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της σχετικά με το ζήτημα των διαδικασιών επιχορήγησης των ελληνικών κινηματογραφικών παραγωγών για το 2017 η Τομέαρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Α’ Αθηνών, Όλγα Κεφαλογιάννη. Σημειώνει ωστόσο ότι “τα κριτήρια και οι διαδικασίες επιλογής των κινηματογραφικών παραγωγών πρέπει να είναι αντικειμενικά και να παρέχουν ευκαιρίες σε όλους ανεξαιρέτως τους δημιουργούς”.

Όλη η δήλωση της κ. Κεφαλογιάννη:

«Ο κινηματογράφος αποτελεί ένα από τα πλέον ισχυρά μέσα για την πολιτιστική προβολή μιας χώρας.

Συνεπώς, η οποιαδήποτε συνδρομή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και της Ε.Ρ.Τ. προς την υποστήριξη των ελληνικών κινηματογραφικών ταινιών αποτελεί μία επένδυση στον σύγχρονο πολιτισμό και ενίσχυση της εξωστρέφειας της Ελλάδας, στην διεθνή κοινότητα.

Τα κριτήρια όμως και οι διαδικασίες επιλογής των κινηματογραφικών παραγωγών πρέπει να είναι αντικειμενικά και να παρέχουν ευκαιρίες σε όλους ανεξαιρέτως τους δημιουργούς.

Αυτό θα πρέπει να εξασφαλίσει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού».