Σφοδρή επίθεση Κοντονή στην Χρυσή Αυγή

Δριμύτατη επίθεση στη Χρυσή Αυγή, που από τη μια παριστάνει τον θεματοφύλακα των νόμων και από την άλλη παρανομεί, προπηλακίζοντας και υβρίζοντας πολίτες, άσκησε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, με αφορμή την εισβολή χρυσαυγιτών σε σχολείο στο Πέραμα.

Κατά τη διάρκεια της απάντησης του σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκου Μίχου, σχετικά με το κάψιμο της ελληνικής σημαίας από αντιεξουσιαστές τον περασμένο Νοέμβριο στα επεισόδια στο Πολυτεχνείο, ο Σ. Κοντονής τοποθετήθηκε και σε σχέση με όσα διαδραματίστηκαν τη Τρίτη 17 Ιανουαρίου σε Δημοτικό Σχολείο του Περάματος.

«Όσα έγιναν στο δημοτικό σχολείο του Περάματος, από τη Χρυσή Αυγή συνιστούν παραβίαση του ποινικού κώδικα και του κανονισμού λειτουργίας του σχολείου», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε ότι «είναι ενδιαφέρουσα η στιγμή που γίνεται αυτή η συζήτηση, διότι πριν από μερικές ημέρες, μ’ έναν οργανωμένο τρόπο, στελέχη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής, κατά τρόπο προκλητικό, παραβίασαν το νόμο, εισερχόμενοι σε ένα σχολείο, προπηλακίζοντας καθηγητές, απειλώντας και εξυβρίζοντας άλλους πολίτες».

Απευθυνόμενος στην Χρυσή Αυγή ο κ. Κοντονής τόνισε ότι «αντιλαμβάνεται την εφαρμογή των νόμων κατά περίπτωση. Οι ίδιοι μπορούν να παρανομούν όποτε θέλουν, να προπηλακίζουν πολίτες και για θέματα τα οποία οι ίδιοι κρίνουν ότι πρέπει να αναδειχθεί το θέμα της παραβίασης των νόμων σε άλλες διατάξεις, παριστάνουν τους θεματοφύλακες των νόμων» και παρατήρησε ότι «το κόμμα σας ούτε τους νόμους σέβεται ούτε την εφαρμογή των νόμων επιδιώκει. Διότι αν σεβόσαστε τους νόμους, θα τους σεβόσαστε στην ολότητά τους. Και δεν θα κάνατε επιλογή και δεν θα προβαίνατε σε αδικοπραξίες κατά σύστημα, όπως έγινε στην τελευταία περίπτωση που παραβιάσατε διατάξεις του Ποινικού Κώδικα και του Κανονισμού Λειτουργίας ενός σχολείου».

Αναφορικά με τον περιστατικό με το κάψιμο της σημαίας τον περασμένο Νοέμβρη, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε πως οι αρχές έκαναν το καθήκον τους συλλαμβάνοντας 13 άτομα τα οποία παραπέμφθηκαν αμέσως στον εισαγγελέα, ενώ έχει ολοκληρωθεί ήδη και η κύρια ανάκριση. «Εκτρέπεστε σε πομφόλυγες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», ανέφερε ο κ. Κοντονής στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής και υπογράμμισε πως «τον πατριωτισμό του ο καθένας δεν τον δείχνει σε καιρό ειρήνης. Τον δείχνει όταν κινδυνεύει η πατρίδα. Δεν θα αφήσουμε όμως να κινδυνεύσει η πατρίδα και κυρίως δεν θα κινδυνεύσει από εσάς. Μην παριστάνετε λοιπόν τους πατριώτες σε καιρό ειρήνης. Διότι αυτοί που παριστάνουν τους πατριώτες είναι πατριδοκάπηλοι. Την πατρίδα να δούμε πως θα την υπερασπιστείτε όταν θα κινδυνεύσει».