Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Γεννηματά-Παπανδρέου στη Βουλή για εκλογική συμπόρευση

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι η συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στη Βουλή, με τις πληροφορίες και από τις δύο πλευρές να οδηγούν στην εκλογική συμπόρευση ΚΙΔΗΣΟ-Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Εξερχόμενος της συνάντησης ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε πως έγινε ένα πρώτο βήμα προς μια θετική κατεύθυνση ενώ αναμένεται κοινή γραπτή δήλωση.

im1

im2

im3

Από το περιβάλλον της Φώφης Γεννηματά, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του ΚΙΔΗΣΟ διέρρεαν ότι οι δύο τους βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία το τελευταίο διάστημα και το τετ α τετ οριστικοποιήθηκε «από κοινού».

Στην Χαριλάου Τρικούπη υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα υπάρξει συνεννόηση των δύο, βάζοντας τις βάσεις για περαιτέρω συνεργασία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γ. Παπανδρέου έχει συμφωνήσει την επάνοδό του στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, με την κ. Γεννηματά ωστόσο να δέχεται τον όρο του πρώην πρωθυπουργού η επιστροφή του αυτή να γίνει με τη μορφή της πολιτική σύμπραξης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το κόμμα του κ. Παπανδρέου (ΚΙΔΗΣΟ) να έχει διακριτό και κυρίως πολιτικά αυτόνομο ρόλο εντός της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ενόψει και του συνεδρίου που έχει αποφασιστεί από την κ. Γεννηματά και έχει ως στόχο την ενοποίηση της ΔΗΣΥ σε ενιαία παράταξη.

gap_25

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Γεννηματά έχει απευθύνει πρόσκληση σε πρώην και νυν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, για συνάντηση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας το Σάββατο. Στην συνάντηση έχουν προσκληθεί και οι πρώην πρωθυπουργοί και υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Φώφης Γεννηματά και Κώστα Σημίτη προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα είναι παρών, μαζί με στελέχη του κόμματός του.