ΜΝΙ: Η Ευρώπη "προειδοποιεί φιλικά" τον Τσίπρα να μην πάει σε εκλογές

Άκρως επιφυλακτικοί με τον Αλέξη Τσίπρα φαίνεται να είναι ορισμένα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης και ειδικά οι Γερμανοί, καθώς υπάρχει η ανησυχία ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός μπορεί να εκβιάσει τους εταίρους με εκλογές, προκειμένου να ζητήσει καλύτερη συμφωνία στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Τα παραπάνω υποστηρίζει πηγή που επικαλείται το γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ, το οποίο υποστηρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να έχει λάβει “φιλική προειδοποίηση» ώστε να μην προκαλέσει προβλήματα στην Ευρωζώνη με απειλές για πρόωρες εκλογές το 2017. Ανώτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος αναφέρει στο πρακτορείο πως ο Πρωθυπουργός έχει προειδοποιηθεί ότι μια τέτοια στρατηγική από την πλευρά της Αθήνας, θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ.

«Ο Τσίπρας έχει λάβει φιλική προειδοποίηση να μην προκαλέσει προβλήματα στην Ευρωζώνη με απειλές για πρόωρες εκλογές το 2017», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος, υπενθυμίζοντας παράλληλα, ότι οι επόμενοι μήνες φέρνουν εκλογές στην Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Τέτοιου είδους στρατηγική από την ελληνική πλευρά «είναι αντιπαραγωγική και θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ», πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος. Υπογράμμισε, δε, ότι μολονότι το Βερολίνο θέλει ομαλότητα πριν από τις γερμανικές εκλογές του επόμενου Φθινοπώρου, αυτό δεν σημαίνει ότι θα υποχωρήσει σε τυχόν απειλές από την πλευρά της Αθήνας. «Ο Τσίπρας μπορεί να στοιχηματίσει και να χάσει».

Υπενθυμίζεται, ότι την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Βερολίνο για την προγραμματισμένη συνάντηση που θα έχει εκεί με την Άγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει μία πολιτική συμφωνία ώστε ξεπεραστούν τα εμπόδια που παρατείνουν τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές.