Σκουρλέτης: Με θετικό πρόσημο η συζήτηση στο Eurogroup

Θετικό πρόσημο προσδίδει στη χθεσινή συζήτηση του Eurogroup ο Υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης ωστόσο όμως υπογράμμισε ότι θα πρέπει να περιμένουμε την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης προκειμένου να πέσουν χρήματα μέσω της ποσοτικής χαλάρωσης. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε το 2017 έτος ανάπτυξης και πρόσθεσε ότι «έτσι θα καταλάβει ο κόσμος ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα».

Ο κ. Σκουρλέτης παραδέχθηκε πως «τα πράγματα δεν παύουν να είναι δύσκολα» κατέστησε σαφές πως «ως δεδομένο πρέπει να έχουμε την επίτευξη των στόχων για το 2017 και το 2018» και πρόσθεσε ότι «από κει και πέρα είναι η δυναμική της οικονομίας που θα διαμορφωθεί το 2017 για τα πλεονάσματα».

Ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι στοίχημα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουμε τον δρόμο για νέες πολιτικές και διαβεβαίωσε ότι «δεν πάμε για εκλογές». «Οι εκλογές δεν είναι στις επιλογές, ούτε στις προθέσεις της κυβέρνησης… δεν είναι στο τραπέζι», ξεκαθάρισε ο κ. Σκουρλέτης και εξήγησε πως «η χώρα βρίσκεται σε μη κανονικότητα και γι’ αυτό πάντα υπάρχει στη συζήτηση το θέμα των εκλογών… Δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης».

Αναφερόμενος στο ζήτημα που έχει προκύψει με την ακύρωση του διαγωνισμού του ΔΕΣΦΑ χαρακτήρισε ως αντιεπενδυτική τη θέση που στηρίζει η αζέρικη εταιρεία στην εξαγορά του ΔΕΣΦΑ. Σε ότι αφορά την αυτοδιοίκηση και το σύστημα της απλής αναλογικής τόνισε ότι στόχος είναι «να μην συναθροίζονται πίσω από υποψηφίους και πρόσωπα – μικρογραφίες της κεντρικής πολιτικής σκηνής» τοπικές προσωπικότητες που ενδιαφέρονται για τον τόπο τους, αλλά υποχρεώνονται λόγω κομματικών συσχετισμών.