Στις 16 μονάδες η διαφορά: ΝΔ 32% - ΣΥΡΙΖΑ 16% - Καταλληλότερος ο Μητσοτάκης

Νέα δημοσκόπηση δείχνει προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 16 μονάδων. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήγαγε το ΠΑΜΑΚ, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 32% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 16%.

Η δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, δείχνει ότι η ΝΔ έχει το διπλάσιο ποσοστό από εκείνο του κυβερνώντος κόμματος, ενώ ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 8%, το ΚΚΕ με 6% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,5%.

Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ, η ΝΔ συγκέντρωνε 30% και ο ΣΥΡΙΖΑ 15%.

Ποσοστό 3% συγκεντρώνουν η Ένωση Κεντρώων και η Πλεύση Ελευθερίας ενώ, εκτός Βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ (2%) και το Ποτάμι (1,5%).

Το 36% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι καταλληλότερος Πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ τον Αλέξη Τσίπρα το 19,5%. Για ακόμα μια φορά τους δύο πολιτικούς αντιπάλους κέρδισε ο “Κανένας” με ποσοστό 41,5%.

Στην ακμή της είναι η δημοτικότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη με ποσοστό 31% και ακολουθεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 27,5%. Στην τρίτη θέση είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 22,5% και τέταρτος ο  Αλέξης Τσίπρας με 22%. Αμέσως μετά έρχεται ο Βασίλης Λεβέντης με 21%, ο Σταύρος Θεοδωράκης με 20,5% και τέλος  η Φώφη Γεννηματά με 20%.

Ωστόσο η γνώμη της πλειοψηφίας για όλους τους πολιτικούς αρχηγούς είναι αρνητική.

Απαισιόδοξοι 9 στους 10

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το 87,5% των Ελλήνων θεωρούν ότι η κατάσταση στη χώρα οδεύει προς τη λάθος κατεύθυνση. Όσο για τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 77% δεν εγκρίνει τις κυβερνητικές επιδόσεις. Ωστόσο διίστανται οι απόψεις στο θέμα των πρόωρων εκλογών, καθώς το 51% θεωρεί ότι η Κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τη θητεία της.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του 64,5%,  το 2017 θα είναι χειρότερη χρονιά από το 2016 ενώ, 6 στους 10 Έλληνες (61%), περιμένουν από τα οικονομικά του νοικοκυριού τους να χειροτερεύσουν, μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

Δείτε αναλυτικά τη δημοσκόπηση εδώ.pdf