Τραγωδία στην Κολομβία: Πώς ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι ίσως να είναι η αιτία της συντριβής

Νέα σενάρια για την αιτία που οδήγησε στην συντριβή του αεροσκάφους της LAMIA Airlines σε βουνό της Κολομβίας φέρει στο φως της δημοσιότητας η Daily Mail η οποία υποστηρίζει ότι ο λόγος που ξέμεινε από καύσιμα το μοιραίο αεροσκάφος ήταν η καθυστερημένη αναχώρησή του από τη Βολιβία, την οποία προκάλεσε ένας από τους ποδοσφαιριστές της Σαπεκοένσε ζητώντας να ανοίξουν τη βαλίτσα του προκειμένου να πάρει ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι.

Όταν το αεροσκάφος τύπου BAE 146 Avro RJ85 απογειώθηκε δεν πρόλαβε να ανεφοδιαστεί σε μια ενδιάμεση στάση στο αεροδρόμιο της πόλης Cobija καθώς το συγκεκριμένο αεροδρόμιο δεν λειτουργεί τη νύχτα.

Στην παραπάνω αποκάλυψη προέβη ο αμυντικός της Σαπεκοένσε, Ντέμερσον Κόστα, ένας από τους επτά που δεν επιβιβάστηκαν στη μοιραία πτήση. Σύμφωνα με τον ίδιο που επικαλείται η Daily Mail στο τελευταίο μήνυμα που αναρτήθηκε στο γκρουπ που είχαν οι ποδοσφαιριστές στο Whatsapp ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος Τσίνιο ντι Ντομένικο έκανε πλάκα με το γεγονός ότι ένας παίχτης ζητούσε επίμονα να του βρουν το ηλεκτρονικό του παιχνίδι μέσα από την αποσκευή που είχε παραδώσει.

«Το τελευταίο μήνυμα που εστάλη ήταν από τον Τσίνιο που έκανε πλάκα για το γεγονός ότι ένας από τους παίχτες καθυστερούσε την αναχώρηση από τη Βολιβία γιατί είχε ξεχάσει να βγάλει από τη βαλίτσα ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι» δήλωσε ο Ντέμερσον Κόστα. Αυτή η κίνηση όμως δεν εμπόδισε τον πιλότο του αεροσκάφους να αποφασίσει ότι τα καύσιμα θα ήταν αρκετά μέχρι το αεροδρόμιο του Μεντεγίν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μέγιστο βεληνεκές του συγκεκριμένου τύπου αεροσκάφους είναι τα 1.600 ναυτικά μίλια, λίγα λιγότερα δηλαδή από όσο η απόσταση ανάμεσα στην πόλη Σάντα Κρουζ της Βολιβίας, από όπου απογειώθηκε η μοιραία πτήση, μέχρι την πόλη Μεντεγίν της Κολομβίας, τον τελικό προορισμό. «Ο πιλότος πήρε την απόφαση αυτή. Πίστευε ότι τα καύσιμα θα φτάσουν» δήλωσε ο διευθυντής της LaMia Γκουστάβο Βάργκας. Αυτό που δεν υπολόγιζε ο πιλότος του μοιραίου αεροσκάφους ήταν ότι πάνω από το αεροδρόμιο του Μεντεγίν θα υποχρεωθεί να κάνει κύκλους καθώς προηγήθηκαν για προσγείωση άλλα αεροσκάφη.

Rescue crew work at the wreckage from a plane that crashed into Colombian jungle with Brazilian soccer team Chapecoense near Medellin

A Colombian air force helicopter retrieves bodies of victims from the wreckage of a plane that crashed into the Colombian jungle with Brazilian soccer team Chapecoense onboard, near Medellin

Rescue crew work in the wreckage from a plane that crashed into Colombian jungle with Brazilian soccer team Chapecoense near Medellin