Κυβέρνηση: Οι εκλογές θα γίνουν το 2019 - Δεν τις επιθυμεί ούτε η ΝΔ

Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών απορρίπτουν κυβερνητικές πηγές, σημειώνοντας ότι δεν θα τις επιθυμούσε ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση, ιδίως χωρίς να έχει κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.

«Ο Τσίπρας περιέγραψε στην Κ.Ο. τι ακριβώς θα συνέβαινε στη χώρα αν έκανε δεκτό το αίτημα του Μητσοτάκη για εκλογές. Για εμάς ισχύει ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019, το είπε ο πρωθυπουργός στο τελευταίο υπουργικό» λένε χαρακτηριστικά, ενώ παράλληλα υπονοούν ότι πρόωρη προσφυγή στις κάλπες δεν επιθυμεί ούτε η ΝΔ, αναφέροντας: «Ρωτήστε τον αρχηγό της ΝΔ αν επιθυμεί να παραιτηθεί  αύριο ο πρωθυπουργός και να πάμε σε εκλογές χωρίς να έχει κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση να δούμε τι θα απαντήσει».

Αναφερόμενη στη ρύθμιση του χρέους, η ίδια πηγή υπαινίχθηκε ότι στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου μπορεί να ανοίξει η συζήτηση για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα, τα οποία θα εξειδικευθούν έως το Eurogroup του Ιανουαρίου. «Υπάρχει πιθανότητα να συζητηθούν και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα, ενώ τα βραχυπρόθεσμα που θα συζητηθούν στις 5 Δεκεμβρίου έχουν ιδιαιτέρως θετικό πρόσημο για την Ελλάδα», συνέχισε.

«Είμαστε πολύ κοντά στο να υπάρξει πολιτική συμφωνία στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου. Τα μόνα αγκάθια που έχουν μείνει είναι τα εργασιακά και το δημοσιονομικό, στα οποία γίνονται εντατικές συζητήσεις», κατέληξε.