Ζουράρις για όλα: Πολλά τζαμιά για τους πρόσφυγες-Αρχαία από το γυμνάσιο

Ταράζει τα νερά γι’ άλλη μια φορά ο νέος Υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις, αυτή τη φορά με συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης NORTH 98, στην οποία δηλώνει μεταξύ άλλων κομμουνιστής, αριστερός και Χριστιανός ορθόδοξος.

Παρ’όλ’αυτά, ο κ. Ζουράρις τάσσεται υπέρ της δημιουργίας πολλών τεμένων στην Ελλάδα για να εκδηλώνουν τα θρησκευτικά τους αισθήματα οι πρόσφυγες που θα μείνουν στην Ελλάδα. Η Ελλάδα, ανέφερε, έχει 1700% επιπλέον πρόσφυγες πάνω από την Τσεχία και την Βουλγαρία.

Ερωτώμενος για τη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών στα σχολεία, απάντησε πως παρότι αυτή είναι δύσκολη να γίνει από τα νήπια και τα δημοτικά, ωστόσο εκείνο που επεξεργάζονται είναι η πρόταση του καθηγητή κ. Καζάζη που θα επιτρέπει στη βάση εθελοντικής παρουσίας παιδιών της Α’ και Β’ γυμνασίου και λυκείου να δημιουργηθούν τμήματα ενισχυτικής διδασκαλίας αρχαίων ελληνικών ώστε σε μερικά χρόνια να έχουμε μια βάση 100.000 ανθρώπων που μιλάνε και γράφουν την αρχαία ελληνική. Ξεκαθάρισε ωστόσο πως το μάθημα δεν θα περιλαμβάνεται στην ύλη της υπόλοιπης διδακτικής διαδικασίας.

Όσο για τις σχέσεις Φίλη – Ιερώνυμου, απέδωσε και στους δύο δίκιο και άδικο. «Ο Ιερώνυμος δεν έπρεπε να μιλήσει για τον Φίλη όπως μίλησε και ο Φίλης να επιμείνει στις προτάσεις για το διαχωρισμό κράτους εκκλησίας». Πάντως διευκρίνισε ότι οι σχέσεις με την εκκλησία με την νέα ηγεσία του υπ. Παιδείας θα είναι πιο άνετες.

Όσον αφορά τους δανειστές, δήλωσε πως «πιέζουν στη διαπραγμάτευση γιατί θέλουν να γονατίσουν την Ελλάδα αφού δεν έχουν τηρήσει καμιά από τις δεσμεύσεις τους. Στόχος είπε «είναι να μας γονατίσουν, ζητούν λίμπρες αίματος».