Ο άνθρωπος που έμεινε δίπλα στον Κωστή Στεφανόπουλο ως το τέλος

Οι οικείοι του, πλήθος κόσμου, αλλά και σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας αποχαιρέτησαν σε κλίμα συγκίνησης νωρίτερα την Τρίτη τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Παλαιό Ψυχικό. Ωστόσο αίσθηση έκανε η επιβλητική σιωπηλή παρουσία του ανθρώπου που προπορευόταν της πομπής, κρατώντας τα παράσημα που έλαβε ο Κωστής Στεφανόπουλος κατά τη θητεία του ως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Πρόκειται για τον Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή που – κατά την δεύτερη θητεία του εκλιπόντα – τότε τον είχε υπηρετήσει από την θέση του Υπασπιστή του και σήμερα έχει τον υψηλότερο βαθμό στο Σώμα του Στρατού Ξηράς.

Ο κ. Στεφανής από τις 3 Μαρτίου 2016 είναι ο Διοικητής Γ’ Σώματος Στρατού/ NRDC-GR, με έδρα την Θεσσαλονίκη. Έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του στο Πανεπιστήμιο Άμυνας της Ουάσιγκτον με θέση κατάταξης 1 ανάμεσα σε 185 συναδέλφους του απ’όλο τον κόσμο.

Εντύπωση προκάλεσε ότι ο Αντιστράτηγος θέλησε να του επιτρέψουν να παρακάμψει το πρωτόκολλο έτσι, ώστε να κρατήσει ο ίδιος τα παράσημα του Προέδρου που υπηρέτησε όπως δείχνουν και οι ακόλουθες φωτογραφίες:

Πηγή φωτογραφιών: SooC, Εurokinissi