Β. Κικίλιας: «Η νέα ελπίδα είναι η αλήθεια και αυτό θα υπηρετήσουμε»

Τα νέα του καθήκοντα, ως εκπρόσωπου Τύπου της Ν.Δ., ανέλαβε επισήμως σήμερα ο Βασίλης Κικίλιας, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής που πραγματοποιήθηκε παρουσία του προκατόχου του Γιώργου Κουμουτσάκου. Στις πρώτες του δηλώσεις ο κ. Κικίλιας αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη που τον επέλεξε στη θέση του εκπροσώπου, ευχήθηκε στον προκάτοχό του καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα ως τομεάρχη Εξωτερικών.

Βασική επιδίωξη του κ. Κικίλια όπως ανέφερε είναι η ΝΔ να επικοινωνήσει με την κοινωνία μέσω των δημοσιογράφων και επεσήμανε ότι «η αγωνία μας, το μέλημά μας και η φροντίδα μας, είναι να μπορέσουμε να περάσουμε το μήνυμά μας στα πλατιά κοινωνικά στρώματα, στους συμπολίτες μας που διψούν για ελπίδα. Η νέα ελπίδα είναι η αλήθεια και αυτό θα υπηρετήσουμε».

Παράλληλα ανέφερε ότι οι πολίτες αγωνιούν να μάθουν ποιο είναι το επόμενο βήμα, αν υπάρχει ελπίδα και υποστήριξε ότι «κατά τη γνώμη μας, η αλήθεια είναι η νέα Ελλάδα. Λυτρώνει τον κόσμο. Και αυτή θα κληθούμε να υπηρετήσουμε».

Από την πλευρά του ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε, σχετικά με το έργο του ως εκπρόσωπος Τύπου, ότι προέταξε την αξία των επιχειρημάτων και τη δύναμη των θέσεων. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «η σύγκρουση, που είναι στην καρδιά της πολιτικής λειτουργίας, είναι δημιουργική όταν έχει ουσιαστικό περιεχόμενο. Όταν φωτίζει τις πραγματικές συνθήκες και εξελίσσεται, χωρίς κραυγές, με σεβασμό στο δημοκρατικό πλαίσιο και τους κανόνες του» ενώ αναφερόμενος στο νέο του πόστο σημείωσε ότι αισθάνεται βαριά την ευθύνη, καθώς συνωστίζονται στον εθνικό ορίζοντα πολύ κρίσιμα ζητήματα, όπως το Κυπριακό, η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, οι σχέσεις με την Αλβανία.

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει «τη μάχη της υπεράσπισης αρχών και θέσεων ειδικά των εθνικών μας θεμάτων και των συμφερόντων της πατρίδας» από τη νέα του θέση και κατέληξε λέγοντας ότι η Νέα Δημοκρατία με πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελεί, σήμερα, «δύναμη πολιτικής αναφοράς για το μέλλον, ποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική λύση και πόλο ελπίδας για την Ελλάδα. Τη μόνη εναλλακτική λύση ελπίδας για τους Έλληνες».