Ο Κυρ.Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Παγουλάτου

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παραστεί σήμερα, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, στις 19:00, στην παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή Γιώργου Παγουλάτου, με τίτλο: «Το νησί που φεύγει, 121+1 κείμενα για την κρίση».

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στο Αμφιθέατρο του «Αθήνα 9.84» (Πειραιώς 100).

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η έκδοση με τίτλο “Το νησί που φεύγει” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ χωρίζεται σε πέντε μέρη, με τα άρθρα να ακολουθούν χρονολογική σειρά και να αποτυπώνουν το πνεύμα και το κλίμα της κάθε περιόδου.

Ο συγγραφέας έζησε και μελετά την κρίση υπό διάφορες ιδιότητες: ως ακαδημαϊκό αντικείμενο, ως αναλυτής γράφοντας, μιλώντας και διδάσκοντας για αυτή μέσα κι έξω από τη χώρα, αλλά και ως διευθυντής στρατηγικού σχεδιασμού και σύμβουλος των πρωθυπουργών Λουκά Παπαδήμου και Παναγιώτη Πικραμμένου, την περίοδο μεταξύ Νοεμβρίου του 2011 και Ιουνίου του 2012.

Χωρίς να καταφεύγει σε ισοπεδωτικές απλουστεύσεις και στον λαϊκισμό, ο Γιώργος Παγουλάτος αναδεικνύει τις αμέτρητες παθογένειες στην οργάνωση του κράτους, της οικονομίας και της κοινωνίας μας και παράλληλα διατηρεί έναν λόγο σθεναρά κριτικό προς τις αποτυχίες των κυβερνώντων και τις ανεπάρκειες της Ευρωζώνης.

Ένα βιβλίο που διαβάζεται ως δοκίμιο εθνικής αυτογνωσίας και αναζήτησης ελπίδας.

Εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα μιλήσει επίσης και ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Χρήστος Χωμενίδης, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Νίκη Λυμπεράκη.