Παραιτήθηκε ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

Μέσω επιστολής προς τον Αλέξη Τσίπρα ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας υπέβαλε την παραίτησή του το απόγευμα της Δευτέρας.

Ο Γιάννης Σούκος αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή: «Η δράση μας έχει κερδίσει τα ευμενή σχόλια της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, αλλά και το σεβασμό των θεσμών, που έχουν αρχίσει σιγά-σιγά να αντιλαμβάνονται ότι το πρόβλημα της αδήλωτης εργασίας δεν μπορεί να λυθεί με κυνήγι μαγισσών, με βαριά και εξοντωτικά πρόστιμα και νομοθετικούς εκφοβισμούς και απειλές».

«Ωστόσο», όπως σημειώνει, «με τις νέες διαμορφούμενες στο Υπουργείο Εργασίας συνθήκες, εκτιμώ, έχοντας πλήρη αυτογνωσία, ότι ο δικός μου χρόνος έχει πλέον τελειώσει. Οι κύκλοι πρέπει πάντα να ανοίγουν, αλλά και να κλείνουν στον σωστό χρόνο».

Σύμφωνα με πηγές από το Υπουργείο Εργασίας, η παραίτηση του κ. Σούκου θα γίνει αποδεκτή.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα η νέα Υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το μεγάλο στοίχημα είναι η επιβολή της νομιμότητας στην αγορά εργασίας. Γι’ αυτό, λοιπόν, πρώτη προτεραιότητα θα είναι η ενίσχυση του ρόλου των ελεγκτικών μηχανισμών, καθώς και της λειτουργίας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, για να επιβάλει τη νομιμότητα στην αγορά εργασίας».

 

Διαβάστε την επιστολή εδώ-1.pdf