Τσελίκ: Οπαδοί του Γκιουλέν θέλουν να δημιουργήσουν ένταση στη Θράκη

Προειδοποιήσεις ότι οπαδοί του Φετουλάχ Γκιουλέν σκοπεύουν να προκαλέσουν ένταση στη Θράκη απηύθυνε προς την Αθήνα ο Τούρκος Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Χουριέτ.

«Ξέρουμε πως δραστηριοποιούνται για να διαιρέσουν την τουρκική κοινότητα στη δυτική Θράκη», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Ομέρ Τσελίκ μετά τις συναντήσεις που είχε στην ελληνική πρωτεύουσα με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Τσελίκ τόνισε ότι η χώρα του παραμένει έντονα ευαισθητοποιημένη με τα ζητήματα της τουρκικής κοινότητας στην περιοχή, προειδοποιώντας ότι οι γκιουλενιστές μπορεί να επιχειρήσουν να διασπείρουν ταραχές «ανάμεσα στους συμπατριώτες μας και την κοινότητά μας».

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία κατηγορεί τον Φετουλάχ Γκιουλέν ότι είναι ο “ενορχηστρωτής” του αποτυχημένου πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου.

Σε ερώτηση για την κατάληψη του χώρου όπου θα ανεγερθεί το τέμενος στον Βοτανικό, ο Τούρκος πολιτικός εξέφρασε την έντονη ενόχληση της Άγκυρας, αλλά και -έμμεσα- την προσδοκία ότι θα βρεθεί λύση.

«Σε μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, το τέμενος εξασφαλίζει την ειρήνη και την ηρεμία», είπε χαρακτηριστικά ο Τσελίκ.