Τζιτζικώστας προς Τσίπρα: Η Κεντρική Μακεδονία σηκώνει μεγάλο βάρος του προσφυγικού

Η Κεντρική Μακεδονία σηκώνει δυσανάλογο βάρος στο θέμα του προσφυγικού τόνισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης στον Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά τις συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό, ο Απόστολος Τζιτζικώστας είπε χαρακτηριστικά: “Σήμερα η Κεντρική Μακεδονία σηκώνει δυσανάλογο βάρος απ’ αυτό που της αναλογεί και ζήτησα να προχωρήσει άμεσα ο αναλογικός επιμερισμός των προσφύγων και των μεταναστών σε ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα».

Στο ερώτημα για τις προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα να συνεργαστεί για την επίλυση και των υπόλοιπων θεμάτων που τέθηκαν, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας απάντησε πως «ναι, οι προθέσεις είναι καλές, περιμένουμε τώρα να δούμε ότι όλα όσα συζητήσαμε θα προχωρήσουν και στην πράξη».

Όπως είπε ο κ. Τζιτζικώστας, κατά τη “θεσμική” συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό, τον ενημέρωσε για μια σειρά από ζητήματα της περιοχής, «ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών, όπως είναι κάποια προβλήματα στην πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ, ζητήματα που αφορούν στην αναβάθμιση των υποδομών της Κεντρικής Μακεδονίας, θέματα και προτάσεις που έκανα στον Πρωθυπουργό για την ανάσχεση του φαινομένου της ανεργίας και ταυτόχρονα την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας».

«Νομίζω θα δρομολογηθούν το επόμενο διάστημα οι λύσεις για τα ζητήματα αυτά», είπε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, τονίζοντας πως «για μας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι σε πρώτη προτεραιότητα η επίλυση ζητημάτων που μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας».

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ και ο υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ Αλέξης Χαρίτσης.