Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση με τον ΠτΔ: Εκλογές η μόνη λύση

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη μια το μεσημέρι της Δευτέρας η συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. «Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τη χώρα» τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στην αρχή της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για τον χρόνο που του αφιέρωσε, ενώ ο κ. Παυλόπουλος ανταπέδωσε τις ευχαριστίες προς τον πρόεδρο της Ν.Δ. για την ενημέρωση. Μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η μόνη λύση για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο είναι οι εκλογές το συντομότερο δυνατό και επανέλαβε τους εντονότατους προβληματισμούς του, όχι μόνο για την πορεία της οικονομίας, αλλά και για την υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών. «Εξήγησα, στον κ. Πρόεδρο, γιατί – κατά την άποψη της Νέας Δημοκρατίας – η μόνη λύση για να βγει η χώρα από την πολιτική παρακμή στην οποία έχει περιέλθει, είναι οι εκλογές, το συντομότερο δυνατόν» κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η κυρία Γεροβασίλη «μετέφρασε» τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη χρησιμοποιώντας τον όρο δημοκρατική εκτροπή και σχολίασε: «Μιλά για δημοκρατική εκτροπή σαν να βγήκαν τα τανκς στη χώρα. Εγώ θα έπρεπε να μιλάω γι’ αυτό γιατί η ΝΔ βάζει εμπόδια στην εφαρμογή του Συντάγματος». Παράλληλα χαρακτήρισε ως «εκτός τόπου και χρόνου» το αίτημα του προέδρου της ΝΔ για εκλογές.

Εν τω μεταξύ, στη δημοσιότητα έδωσε η ΝΔ το περίγραμμα της πρότασης νόμου που θα καταθέσει, για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Όπως τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «είναι αυτονόητο ότι όλα όσα περιέχονται στην παρούσα πρόταση κατατίθενται με την επιφύλαξη της έκδοσης της απόφασης του ΣτΕ, μολονότι η συγκεκριμένη πρόταση έχει άλλη αρχιτεκτονική και φιλοσοφία, η οποία είναι απολύτως σύμφωνη με τις συνταγματικές διατάξεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη συνάντηση ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πραγματοποιείται μετά και την απόφαση του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας του «νόμου Παππά» και τις πολιτικές εξελίξεις που πυροδότησε αυτή η εξέλιξη. Το απόγευμα είναι προγραμματισμένη και η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για το θέμα.