"Μύλος" η ΝΔ από τις δηλώσεις Γεωργιάδη - "Άδειασμα" από Κουμουτσάκο

Για διαστρέβλωση των δηλώσεών του κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο Άδωνις Γεωργιάδης, σχετικά με τα όσα είπε στη Χίο για την Αριστερά και τους κομμουνιστές.

Η τοποθέτηση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε τις αντιδράσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ, ενώ παράλληλα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας κράτησαν τις αποστάσεις τους.

Ο κ. Γεωργιάδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ τόνισε τα εξής: «Τι είπα εγώ; Στις χώρες που έχουν κομμουνισμό, τόσο έχουν φοβηθεί από τον ολοκληρωτισμό αυτών των ανθρώπων, που αφού έπεσε εκεί ο κομμουνισμός, και έχουν περάσει 20 χρόνια και 30, παραμένει ο κομμουνισμός απαγορευμένος. Να μην πέφτουμε από τα σύννεφα, όταν την ώρα που πήραν την εξουσία άνθρωποι αυτών των ιδεών, φέρονται ολοκληρωτικά.

Καταλάβατε; Ενώ σε αυτές τις χώρες που τους ζήσανε τους έχουν απαγορεύσει, στην Ελλάδα, λόγω της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς, έχουμε φτάσει στο σημείο να τους θαυμάζουμε. Σε κανένα σημείο δεν είπα ότι πρέπει στην Ελλάδα να τους απαγορεύσουμε», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Το πρέπει στην Ελλάδα να τους απαγορεύσουμε είναι η σκόπιμη διαστρέβλωση του ΣΥΡΙΖΑ. Σε κανένα σημείο εγώ δεν είπα να γίνει αυτό στην Ελλάδα. Αλλά να ξέρουμε ότι όπου πήραν την εξουσία άνθρωποι αυτού του τύπου, στο τέλος υπήρξε ολοκληρωτισμός».

Σε ερώτηση για το εάν πιστεύει ότι η σημερινή Κυβέρνηση είναι ολοκληρωτικού χαρακτήρα και εκτός «δημοκρατικού τόξου», ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι «η σημερινή Κυβέρνηση δεν είπα ότι είναι εκτός δημοκρατικού τόξου. Είπα ότι η σημερινή κυβέρνηση, αν δεν ήμασταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που μας έβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να μείνει στην εξουσία. Ήδη χρησιμοποίει αντιδημοκρατικά μέτρα».

«Ο εκβιασμός του δικαστή του ΣτΕ είναι δημοκρατικό μέτρο;», αναρωτήθηκε.

Διαβάστε τις καταγεγραμμένες δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη από σχετικό βίντεο:

«Εδώ στην Ελλάδα έχει δημιουργηθεί μια τεράστια ιστορική παρεξήγηση, δεν θέλω να αναλύσω τώρα γιατί, πάντως είναι μια ιστορική παρεξήγηση. Πουθενά στον κόσμο η Αριστερά, η κομμουνιστική Αριστερά, δεν μιλάμε για τη σοσιαλδημοκρατία, δεν έχει ταιριάξει με τη δημοκρατία. Η κομμουνιστική Αριστερά, και ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκε από τη διάσπαση του ΚΚΕ άρα είναι κομμουνιστές, όπου κυβέρνησε, κυβέρνησε με ολοκληρωτισμό.

Στην Ελλάδα όμως, κυρίως λόγω του εμφυλίου και μετά λόγω της χούντας, δημιουργήθηκε αυτό που ονομάζουμε ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς. Κανονικά εδώ.. αν πας στην Βουλγαρία, στη Ρουμανία, στη Λετονία, στην Εσθονία, στην Τσεχία, στην Ουγγαρία, στην Πολωνία και πεις είμαι κομμουνιστής σε βάζουν φυλακή. Δεν μπορείς να το πεις, με το που το λες είσαι φυλακή. Στην Ελλάδα μόνο αν είσαι αριστερός είσαι καλός Ααα, ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά. Δεν το έχετε ακούσει αυτό; Τώρα δεν θα ξεχνά για κανά αιώνα τι σημαίνει Αριστερά».

Τον “άδειασε” ο Κουμουτσάκος

“Λάθος δήλωση” χαρακτήρισε τα λεγόμενα του κ. Γεωργιάδη ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, κατηγορώντας παράλληλα τον Αλέξη Τσίπρα ότι επιλέγει την πόλωση και τον διχασμό, διότι είναι η μόνη οδός διαφυγής που έχει, μπροστά στα μεγάλα αδιέξοδα.

“Προφανώς ήταν μια λάθος δήλωση. Γι΄ αυτό και ο κ. Γεωργιάδης την ανασκεύασε χθες στη Βουλή. Από εκεί και πέρα όμως πάμε στην πολιτική ουσία του θέματος. Η θέση του κόμματος εκφράζεται από τον Πρόεδρό του και χθες (σ.σ. Δευτέρα) επισκεπτόμενος την Ελευσίνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε και σχεδόν είναι τα λόγια του ότι δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ δεξιάς, κέντρου και αριστεράς αλλά μεταξύ αλήθειας και αποτελεσματικότητας από τη μία πλευρά και λαϊκισμού και ψέματος από την άλλη”, απάντησε ο κ. Κουμουτσάκος σε ερώτηση για τη δήλωση του Αδωνη Γεωργιάδη.

Και πρόσθεσε: “Να λοιπόν το στίγμα, το ιδεολογικό αλλά και αυτό το ιδεολογικό στίγμα που εξέπεμψε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε να επιβεβαιώσει αυτά που λέει η ιδρυτική μας διακήρυξη όπως την κληροδότησε στις επόμενες γενεές Νεοδημοκρατών ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όπου λέει ότι η ΝΔ υπηρετεί πάντα τα αληθινά συμφέροντα του έθνους που βρίσκονται πέρα και πάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της δεξιάς, του κέντρου της αριστεράς. Θυμίζω άλλωστε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής σε μια ιστορική απόφαση νομιμοποίησε τη δράση του Κομμουνιστικού Κόμματος. Αυτή είναι η ιδεολογική φυσιογνωμία της ΝΔ και σας εξήγησα ότι οι δηλώσεις Γεωργιάδη ήταν μια λάθος δήλωση γι αυτό άλλωστε ο ίδιος ανασκεύασε μέσα στο κοινοβούλιο”.

Τζιτζικώστας: Δεν σχολιάζω

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στο Πρακτορείο FM 104,9, δήλωσε: “Δεν επιθυμώ να σχολιάσω τοποθετήσεις ανθρώπων με τους οποίους διαφωνώ ριζικά και για τους οποίους έχω εκφράσει τη γνώμη μου στο παρελθόν. Αλίμονο αν κάποιος γενικεύει και χαρακτηρίζει την Αριστερά και την πορεία της, με βάση το τι κάνει μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων σήμερα στη χώρα».

Νon paper του Μαξίμου: Ο Γεωργιάδης, η Αριστερά και η Χούντα

Έντονη ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε το Μέγαρο Μαξίμου σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς μέσω non paper αναφέρει ότι η ΝΔ και ο Πρόεδρός της επιχειρούν να διαγράψουν τις διαχωριστικές γραμμές αριστεράς-δεξιάς. Όσο για τον Άδωνη Γεωργιάδη, τον κατηγορεί ότι τις ξαναχτίζει τοποθετώντας τις, μάλιστα, εκεί που τις έθετε η χούντα και ο Γεωργαλάς.

Το non paper του Μαξίμου:

Η Νέα Δημοκρατία και οι διαχωριστικές γραμμές

Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να διαγράψει τις διαχωριστικές γραμμές αριστεράς – δεξιάς (πιστεύοντας ότι αυτό θα τον βοηθήσει στις μεταγραφές στελεχών από το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι), ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Γεωργιάδης σπεύδει να τις ξαναχαράξει, τοποθετώντας τις, μάλιστα, εκεί που τις έθετε η χούντα και ο Γεωργαλάς.

Διαχωριστικές γραμμές στην πολιτική υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντοτε. Και αφορούν, κάθε φορά, τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος. Σήμερα οι πραγματικές διαχωριστικές γραμμές είναι:

Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε αυτούς που προσπαθούν να ενισχύσουν την διαπραγματευτική θέση της χώρας και σε αυτούς που προσπαθούν να την υπονομεύσουν.

Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε αυτούς που επιδιώκουν την έξοδο από την κρίση και σε αυτούς που επενδύουν στην όξυνσή της για να κερδίσουν πολιτικά οφέλη, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές επιπτώσεις.

Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε αυτούς που επιδιώκουν να κλείσει οριστικά για την Ελλάδα ένα αμαρτωλό καθεστώς διαπλοκής που επικράτησε για δεκαετίες στην Ελλάδα και σε αυτούς που επιχειρούν με κάθε μέσον να το υπερασπιστούν και να το προστατεύουν.

Η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα σε αυτούς που προωθούν μια αποτελεσματική και ταυτόχρονα ανθρωπιστική διαχείριση του Προσφυγικού και σε αυτούς που μιλάνε με διπλή γλώσσα, συμμαχούν ανοιχτά με τις δυνάμεις του ακροδεξιού λαϊκισμού στην Ευρώπη, και ενθαρρύνουν ευθέως ξενοφοβικές και ρατσιστικές εκδηλώσεις σε τοπικές κοινωνίες.

Αυτές είναι οι πραγματικές διαχωριστικές γραμμές σήμερα. Και είναι ακριβώς οι γραμμές πάνω στις οποίες η Νέα Δημοκρατία διεξάγει απεγνωσμένη μάχη, προκειμένου να μην χαθούν τα κεκτημένα ενός πολιτικού κατεστημένου που έχει οριστικά χρεοκοπήσει.