Παππάς: Αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος δεν θα είναι ευχάριστη εξέλιξη για την Δημοκρατία

Δεν θα είναι ευχάριστη εξέλιξη αν κριθεί από ΣτΕ αντισυνταγματικός ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες δήλωσε ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm προσθέτοντας ότι αυτό δεν είναι καλό όχι για την κυβέρνηση, αλλά για τη λειτουργία της δημοκρατίας μας. Παράλληλα ο κ. Παππάς εξήγησε ότι το ίδιο το ΣτΕ έχει χαρακτηρίσει το καθεστώς της μη αδειοδότησης των καναλιών μη συνταγματικό ενώ σε ό,τι αφορά την επίμαχη τροπολογία, επανέλαβε πως η κυβέρνηση είναι ανοιχτή να συζητήσει και να προβεί σε βελτιώσεις και αλλαγές αν προσέλθουν όλοι στο τραπέζι του διαλόγου και στη Βουλή και υπογράμμισε πως ο νόμος προβλέπει ότι οι μη αδειοδοτημένοι δεν μπορούν να εκπέμψουν.

«Η τροπολογία είναι ένα βήμα για τη μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο. Μπορούμε να κάνουμε και την επόμενη βδομάδα τις επαφές … Αυτό που δεν θα συμβεί, είναι να ακυρώσουμε στην πράξη την προσπάθεια που έχουμε κάνει εδώ και έναν χρόνο» πρόσθεσε ο Υπουργός Επικρατείας.

Ερωτηθείς για το τι θα γίνει αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Παππάς ξεκαθάρισε πως θα υποχρεωθεί το δημόσιο να επιστρέψει τα χρήματα, που πλέον δεν θα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Κληθείς να σχολιάσει αν μετανιώνει για κάτι, όπως για τον ορισμό του αριθμού των τεσσάρων αδειών, ο κ. Παππάς επέμεινε πως «η επιλογή μας δεν μπορούσε να γίνει με το κριτήριο εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων» και υποστήριξε πως υποκριτικά μπαίνει το θέμα των θέσεων εργασίας. «Θέσεις χάνονταν και θα χάνονταν αν δεν κάναμε αυτήν την παρέμβαση… Μιλάμε για σχήματα που λόγω δυσπραγίας οικονομικής μείωναν την απασχόληση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους, ο κ. Παππάς εξέφρασε την ελπίδα να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα από τους δανειστές. Κληθείς να σχολιάσει την τουρκική προκλητικότητα, σημείωσε πως πρέπει να αναλύουμε τη ρίζα των τοποθετήσεων και δημόσια να είμαστε αμετακίνητοι στην υπεράσπιση τους διεθνούς δικαίου και εκτίμησε ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν εξυπηρετούν εσωτερικούς πολιτικούς σκοπούς.